Verdachte in witwaszaak had ton contant in huis

ALMERE
Een man uit Almere is woensdag aangehouden in het kader van een internationaal witwasonderzoek. Dat laat de politie weten. 

De 47-jarige Almeerder zat al in de cel voor betrokkenheid bij de handel in drugs. Hij was op 13 maart opgepakt in de zogenoemde Tidorezaak, rond wereldwijde cocaïnesmokkel. De man gaf aanvankelijk een valse naam op en had ook vervalste identiteitspapieren. Nadat zijn ware identiteit was achterhaald, heeft de politie zijn huis doorzocht. In de woning werden 100.000 euro in contanten, een stroomstootwapen en een horloge in beslag genomen.

Binnen het witwasonderzoek werden al eerder zes verdachten aangehouden. Van hen zitten er nog vijf vast. Bij deze verdachten zijn onder meer computers en administratiegegevens in beslag genomen. 

 

reacties (8)

 • Leny

   

  Wit wassen is heel wat anders dan gewoon spaargeld. Aanpakken die handel. En geen taakstraf.

  reageer
 • Linke Loetje

   

  De overheid bepaald? Oh oh oh, de overheid bepaalt! Dan nu over de inhoud. Betrokken bij een mondiale cocaïnesmokkel? Alles kwijt. Individuen die zich bezig houden met deze handel, direct of indirect kunnen niet hard genoeg aangepakt worden. Zij ontwrichten de samenleving, brengen onschuldige veelal minderjarige mensen met deze troep in contact, verontreinigen het milieu met de productie van die troep, dus waar hebben we het over? En dan nog eens wat, het is volgens mij nog altijd premier Rutte. Alles aanpakken en je hele leven ten dienste van de staat. Ajuu

  reageer
 • Hij had dit geld op de bank te staan, maar kreeg geen rente, vandaar dat hij het thuis bewaarde. Gaan we binnenkort allemaal doen. Dat wordt druk bij de belastingdienst en de fiod. Duizenden nieuwe banen gecreëerd, en dat had Rutte ook belooft, dus hij liegt niet altijd.

  reageer
 • Don Corleone

   

  Wie is hier nou de crimineel? Want de roverheid bepaald hoeveel contant geld u als slaaf mag hebben... En we laten het allemaal toe!!! Lieve Mensen wordt alsjeblieft wakker!!!

  reageer
 • John

   

  Zeg godfather, jij begrijpt geloof ik niet helemaal waar het om gaat? We hebben het hier niet over spaargeld in een ouwe sok, maar over een verdactie in een witwaszaak - witwassen = crimineel verkregen geld een nieuwe, wettelijke herkomst geven. Heeft niets te maken met wat de overheid van je spaargedrag vindt. Je mag zo veel geld in huis hebben als je maar wil, al is het wel handig om min of meer aan te kunnen tonen hoe je er aan gekomen bent. Geldt trouwens ook voor banksaldi.

 • Willemsen

   

  Ben benieuwd of die man ook nog genoot van de nodige uitkeringen, subsidies, toelagen, kwijtscheldingen, etc. Gelijk dan alles tot op de cent plus boete terugvorderen.

  reageer
 • Dirk

   

  je bent zeker bij rutte in dienst , de burger nog verder leeg zuigen .

 • laat alle reacties zien
 • Zeb

   

  Denk je fijn te kunnen sparen voor je ouwe dag. Wordt het je nog afgepakt. Stank voor Dank,!!

  reageer
 • ???

   

  En wat word er aangedaan???? Een klein taakstrafje. Erna gewoon verder met een volgende bende.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat zit er dik in.

 • De advocaat

   

  Ú kraamt onzin uit. Nederland heeft de zwaarste straffen van Europa. HEt enige probleem voor u is dat er wel wat bewijs moet zijn.

 • John

   

  Jij weet de uitkomst van de eventuele rechtszaak al? Knap hoor. Of roep je maar wat zonder enige onderbouwing? Maar waarom val je daar dan de lezers van OF mee lastig? Wat moeten die in dat geval met jouw veronderstelling? Je gelijk geven zonder dat ze je gelijk kunnen verifiëren? Zo simpel zijn we echt niet hoor.

 • pieter

   

  Gewoon een Hardwerkende inwoner in Almere, meneer Rutte kan tevreden zijn.

  reageer
 • Dirk

   

  ja klopt , maar nu is hij bestolen door die zelfde overheid . want die vonden dat hij te veel geld had liggen in huis .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert