Het Luierpark officieel geopend

ALMERE
Het Luierpark in Almere Buiten is woensdagmiddag officieel geopend. In het park zijn ruim zeventig bomen geplant.

Voor 250 euro kunnen mensen een boom in het park kopen voor hun levende of overleden kind. Naast de boom komt een bord te staan met de naam van het kind. In het park kunnen kinderen ook spelen.

Volgens initiatiefneemster Tineke Ras uit Almere biedt het ouders en families een plek om samen te komen. Dankzij het programma Nieuwe Natuur van de provincie werd het Luierpark aangelegd. Het park ligt in het Oostrandpark vlakbij de Stripheldenbuurt.

reacties (5)

 • Jenth

   

  Waarschijnlijk ligt het park in de buurt van de Oostvaardersbuurt, als ik het kaartje zo zie. de Stripheldenbuurt ligt een heel eind verderop.

  reageer
 • Ron H

   

  Het locatiesymbool staat verkeerd .. moet vlak tegen de lage vaart staan.

 • Mariska

   

  Bij de Mickey Mousestraat en de tbs-kliniek. Dat is toch de Stripheldenbuurt :)

 • Ron H

   

  Zijn weer lekker positief. Mooi plan Tineke ... en aangezien straks elke boom is voorzien van een paal bord en naam, ben ik overtuigd dat geen enkele ambtenaar het in zijn hoofd haalt de bomen te laten kappen. Indrukwekkend .. zeker als je een bordje met 2 overleden kinderen op 1 bordje ziet staan. RIP.

  reageer
 • Ed

   

  Mijn opmerking is inderdaad niet erg positief en ook niet zo bedoeld. Maar wel realistisch. De gemeente Almere is nu eenmaal dol op het kappen van volgroeide bomen. En ik hoop van ganser harte dat de bordjes in een openbaar park met rust worden gelaten en er over zo'n 25 jaar nog steeds staan. Dus succes ermee!

 • Leny

   

  Zit wat in.

  reageer
 • gewoon weer iemand die denkt ergens geld aan te kunnen verdienen.

  reageer
 • Ed

   

  Om een grote teleurstelling te voorkomen: niet aan beginnen mensen, de bomen worden mogelijk toch weer gekapt als ze mooi en groot zijn. Kijk maar naar het bos der onverzettelijken waar iedere boom voor een gedode verzetsstrijder stond. Erg triest; de gemeente Almere is helaas niet betrouwbaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert