'Diversiteit is een achterhaald woord'

ALMERE
Programmaleider Beri Shalmashi van netwerkorganisatie Avanti uit Almere vindt dat de organisatie niet meer het platform voor diversiteit moet worden genoemd. Volgens haar is dat woord achterhaald en moet het 'platform voor iedereen' worden.

Avanti organiseert gesprekken, debatten en symposia rond actuele thema’s voor Almeerse organisaties, inwoners, professionals en bedrijven en instellingen met een publieke taak. Diversiteit is daarbij de rode draad.

Volgens Shalmashi betekent het woord diversiteit steeds meer 'de ander' of 'een ander soort mensen dan ik'. Volgens haar moeten er bij Avanti gesprekken zijn tussen iedereen. Daarbij moet de focus niet liggen op het anders zijn, maar moet juist centraal staan wat mensen gemeenschappelijk hebben. 

reacties (4)

 • Afra

   

  Wat een onzin. Niet integreren zorgt voor blijvende diversiteit. En daar zou het over moeten gaan. Wat hier gezegt wordt is een flauw aftrgksel om mislukte integratie te vergoeielijken. Als je het hebt over iedereen dan heb je het over gelijkheid en de wil om elkaars gelijke te zijn

  reageer
 • Rinus

   

  Het zijn niet de verschillen die mensen binden, maar de overeenkomsten waarin wij elkaar als mens herkennen. Diversiteit is een achterhaald begrip waar zelfs racisten zich in kunnen vinden, want waarom is het zo belangrijk om anders te zijn en apart te blijven? Mooi om te zien dat het multiculturele hokjesdenken opgeheven gaat worden.

  reageer
 • Ed

   

  In theorie heel leuk. Net als de partij DENK die zegt te willen verbinden. In de praktijk is het toch echt een allochtonen-partij. Overal waar Turken en Marokkanen in de in de meerderheid zijn, heeft de partij van Kuzu gewonnen. Dus ze zetten zichzelf apart op die manier. Erg jammer.

 • Tsnee

   

  Bovenstaande reactie is zo 'on point' wat zichzelf betreft. Chapeau.

  reageer
 • Tsja

   

  Als je echt niets meer zinnigs te melden hebt roep je maar iets.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert