Huur hoofdveld ASV moet gewoon betaald worden

DRONTEN
De Stichting Sportbedrijf Dronten moet de gemeente Dronten ruim 10.000 euro aan huur en boetes betalen. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland woensdag beslist.

De stichting huurt sinds 2013 de grond onder het hoofdveld. Dat veld wordt gebruikt door voetbalclub ASV Dronten. Op de grond heeft de stichting een kunstgrasveld aangelegd. De huur over 2015 en 2016 was niet voldaan vanwege onenigheid over een conflict met de Belastingdienst.

Fiscus gooit roet in het eten
Stichting Sportbedrijf Dronten werd opgericht met geld van ASV Dronten, en via leningen en sponsoren. Het doel was de aanleg van een kunstgrasveld, wat is gelukt. Alleen was daarbij gerekend op een financiële constructie waarbij de stichting belasting zou terugkrijgen. Daar stak de Belastingdienst een stokje voor. ASV Dronten en Stichting Sportbedrijf Dronten zouden te nauw met elkaar verweven zijn.

Volgens de Stichting Sportbedrijf Dronten is het idee voor deze mislukte constructie door de gemeente bedacht of voorgesteld. De stichting wil van het kunstgrasveld af en zegt dat alle activiteiten zijn beëindigd. De huurovereenkomst is alleen niet opgezegd. Daarom oordeelde de kantonrechter dat er alsnog huur moet worden betaald aan de gemeente.

reacties (4)

 • pieter

   

  telraam ??

  reageer
 • Ron

   

  Tja . Engelvaart is geen wethouder meer. Kan Breemhaar dat niet ff betalen?

  reageer
 • Hans

   

  Mis management van Breemhaar! In overleg met gemeente is de stichting opgericht volgens de regels van het sportbeleid van het ministerie. ASVD heeft een afkoopsom gekregen voor het onderhoud. Vervolgens heeft ASVD dit geld uitgeleend aan de stichting die het kunstgrasveld heeft aangelegd. De stichting brengt jaarlijks huur in rekening bij ASVD voor gebruik van het veld en ASVD brengt jaarlijks rente in rekening bij de stichting. Volledig toegestaan volgens de regels van de belastingdienst. Alleen doordat Breemhaar de stichting wilde opdoeken ontstond er een probleem met de belastingdienst. Ik ben benieuwd welk raadslid zo dom is om nu het veld van ASVD in het onderhoud terug te nemen. Of gaat de gemeente het uitbetaald geld voor onderhoud van ruim 200.000 dan ook terug vorderen. Lijkt mij dat Breemhaar als veroorzaker van dit geheel zelf maar op de blaren moet gaan zitten.

  reageer
 • Frank Patat

   

  Aat haal je blokkendoos maar vast te voorschijn hoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert