Tbs en celstraf voor aanrandingen Spoorbaanpad

ALMERE
Een 25-jarige Almeerder is veroordeeld tot tbs voor drie aanrandingen op het Spoorbaanpad en op de Flevostraat in zijn woonplaats. De man kreeg ook drie maanden gevangenisstraf opgelegd. Verder moet hij nog twee eerder opgelegde voorwaardelijke celstraffen van in totaal een maand uitzitten. De man zat namelijk nog in zijn proeftijd toen hij in april, juni en juli de aanrandingen pleegde.

'hey, schatje'
Drie fietsende vrouwen werden vorig jaar gepasseerd door een man op een scooter, die hen onverwacht bij de billen of in de heup greep. Terwijl hij dat deed, zei de man dingen als 'doe je broek uit' of 'hey, schatje'. De Almeerder ontkent, maar hij is door de slachtoffers herkend en er waren ook getuigen van de aanrandingen.

Licht verstandelijk beperkt
Volgens de rechtbank is tbs met voorwaarden noodzakelijk, gezien de rapporten van deskundigen. Die zeggen allemaal dat er sprake is van ernstige problematiek bij de Almeerder, waarvoor behandeling in een strak juridisch kader dringend nodig is. De man is licht verstandelijk beperkt en is obsessief gericht op seks. Zelf ziet de Almeerder de noodzaak van een behandeling niet, maar de experts denken dat hij zonder behandeling waarschijnlijk opnieuw de fout in gaat.

 

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert