Inwoners worden benaderd voor woningmarktonderzoek

LELYSTAD
Ongeveer 3000 mensen in Lelystad ontvangen binnenkort het verzoek om mee te werken aan een regionaal onderzoek naar trends en ontwikkelingen op de woningmarkt. Het onderzoek wordt gehouden in 32 gemeenten die samen één woningmarktregio vormen binnen de Metropoolregio Amsterdam. Het is de eerste keer dat inwoners van Lelystad worden benaderd. Almeerders mochten de afgelopen jaren al hun mening geven.

Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de zogenoemde woningvoorraad. De onderzoekers willen bijvoorbeeld weten waar en hoe mensen wonen, welke verhuiswensen ze hebben en hoe vaak ze ook werkelijk verhuizen. Door het onderzoek zouden mogelijke knelpunten aan het licht kunnen komen, waardoor mensen minder vaak doorstromen dan ze zouden willen.

Voor de peiling worden in totaal 180.000 huishoudens benaderd. De 3000 Lelystedelingen, in de leeftijd van 18 jaar en ouder, worden door een steekproef uit het bevolkingsregister geselecteerd.

 

reacties (1)

 • Leon Nieuwenhuizen

   

  Graag veel goedkope huurwoningen , en GEEN jááááren lange wachtlijst waar je elk jaar 25 euro voor moet betalen ook als je geen woning krijgt.

  reageer
 • Maartje

   

  Dat zal zeker niet het antwoord worden van de gevraagden. Huurhuizen zijn er veel te veel in Lelystad. Scheefgroei. Er is alleen nog plaats voor duurdere koophuizen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert