Ruzie tussen FNV en Connexxion over beveiligers op bus

ALMERE
Vakbond FNV en busmaatschappij Connexxion hebben ruzie over het aantal beveiligers op de stadsbussen in Almere. Volgens de FNV zijn er te weinig beveiligers aan het werk, de vervoerder bestrijdt dat.

Buitengewoon Opsporingsambtenaren
Na een aantal incidenten vorig jaar zijn er zes extra BOA's ingezet door Connexxion om de buschauffeurs te beschermen. De prijs van een buskaartje is verhoogd om de extra beveiliging mogelijk te maken. Van die zes BOA's zijn er volgens de vakbond nog maar twee over. Drie BOA's hebben een andere baan en één is er afgekeurd. De FNV vreest dat het beveiligingsteam niet wordt aangevuld omdat het vervoerscontract van Connexxion eind dit jaar verloopt. In december wordt het busvervoer overgenomen door Syntus.

'Aantal uren wordt gehaald'
Connexxion ontkent dat er minder surveillanten op de bussen zitten. Een woordvoerder zegt dat het aantal uren inzet van BOA's zoals dat is afgesproken, wordt gehaald. Dat geldt ook voor het toezicht in de avonduren. Volgens de vervoerder moeten zij een gedetailleerde rapportage van de inzet maken en krijgen ze een boete van de gemeente als ze zich niet aan de gemaakte afspraken houden.

Stagiaires
Volgens de vakbond heeft Connexxion soms vervangers ingezet, maar het zouden vaak stagiaires zijn geweest. De Almeerse SP-fractie heeft dinsdag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over deze kwestie.

reacties (4)

 • Bus

   

  Klagen dat er maar 6 controleurs zijn in almere in de hele ovregioijselmond zijn er er maar 2 1 vast en 1 stagaire deze regio zou moeten klagen

  reageer
 • Rob

   

  6 BOAs is te weinig, en als Connexxion vervangen gaat worden door Syntus moeten de BOAs gewoon contractueel mee over. De Gemeente Almere moet dit gewoon regelen net zoals ze de aanbesteding hebben geregeld waarvan ik overigens nog steeds van mening ben dat dat de grootste flauwekul is die ooit bedacht is door de Overheid. Goedkoper en beter en concureerbaarder dat kan nooit samen gaan. Tenminste niet voor de burger daar is het alleen maar keer op keer duurder voor geworden.

  reageer
 • pieter

   

  Voor die paar maanden gaan die lieden geen kosten meer maken, het personeel zal nog even door de ZURE appel moeten heen bijten, ik hoop zonder slachtoffers. Ik denk dat de SP en de FNV zich beter kunnen gaan richten op de nieuwe vervoerder, met de huidige vervoerder lijkt mij dat zinloos.

  reageer
 • Dirk

   

  de fnv heeft gelijk hier je ziet ze weinig of nooit die gasten en daar betalen we wel voor dus we worden als reiziger gewoon belazerd door ze

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert