Voedselbank deelde vorig jaar meer pakketten uit

DRONTEN
De voedselbank in Dronten heeft vorig jaar ruim 900 voedselpakketten meer uitgedeeld dan in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag. Het aantal klanten steeg van 352 tot 411. De toename van het aantal klanten en uitgegeven pakketten is volgens de voedselbank in Dronten vooral een gevolg van de verruiming van de landelijke criteria om klant te mogen zijn van een voedselbank. 

Hoewel er vorig jaar hoofdzakelijk etenswaar werd uitgedeeld, werkt de voedselbank in Dronten wel steeds meer samen met andere organisaties. Zo is met It's Kringloop een afspraak gemaakt om klanten in 2017 van kleding te voorzien. Ook wordt samengewerkt met de Speelgoedbank en Cake for Kids. 

De voedselbank zoekt nog naar een nieuwe voorzitter, omdat Wim Lanphen om gezondheidsredenen moest stoppen. Ook zou de voedselbank graag iemand uit Swifterbant in het bestuur willen hebben. 
 

reacties (2)

 • Willemsen

   

  "mensen die naar de voedselbank moeten...." Maar Rob weet je niet hoe duur sigaretten zijn, al die abo's voor telefoon en tv's, het houden van honden en katten etc zijn. Dan hou je echt niet veel geld over om de andere kosten te kunnen financieren en dan is zo'n voedselbank best handig. Beetje cynisch van mij echter ik denk dat mensen in de bijstand ondersteuning nodig hebben bij het besteden van hun gelden.

  reageer
 • Dronten

   

  Ook ik heb een laag inkomen en ben chronisch ziek. Mijn wao uitkering is nog lager dan een bijstandsuitkering. Het is ook maar net wat voor keuze je maakt. Ik rook niet, heb geen auto en kan elke maand nog sparen. Ook mijn verplicht eigen risico en de gemeentelijke belastingen dien ik te betalen terwijl mensen zonder spaargeld en schulden kwijtschelding krijgen. Ik heb niet gevraagd om ziek te worden en met mij vele mensen die in mijn situatie verkeren voelen zich gestraft terwijl er heel veel mensen in de bijstand best wel een tegenprestatie kunnen leveren zoals vrijwilligerswerk zoals bij de voedselbank

 • Rob

   

  Mensen die naar de voedselbank moeten daar heb ik toch wel wat kantekeningen bij, mensen hebben een bijstandsuitkerin, zorgtoeslag, huursubsidie, kinderbijslag en zo wat meer. Jij dan alles bij elkaar opgeteld zo 1800€ netto per maand. En dan nog naar de voedselbank. Er zijn in Nederland heel veel mensen in loondienst die blij mogen zijn dat ze netto 1800€ overhouden na gedane arbeidt. Dus roepen Nederland 1 van de rijkste landen van de wereld en dat het een schande is dat er voedselbanken bestaan moet toch eninzins genuanceerd worden.

  reageer
 • Om voor tijdelijke hulp via de voedselbank in aanmerking te komen, zou ik persoonlijk dan ook als vereiste stellen dat ze deelnemen aan basiscursussen op het gebied van rekenen en omgaan met geld. Anders blijft het dwijlen met de kraan open.

 • Flevoburger

   

  Nu doe je op het gebied van inkomen / bijstandsuitkering toch wel een paar verkeerde uitspraken. Er zijn mensen ( ook mensen MET een baan) die de voedselbank keihard nodig hebben. Beroepsmatig weet ik uit de praktijk dat er in Nederland veel kinderen zijn die iedere avond met een hongergevoel naar bed gaan / met een hongergevoel naar school gaan. Dat zijn feiten!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert