Nieuw onderkomen voor 't LAPP

LELYSTAD • Do 30 maart 2017 | 10:53 • Donderdag 30 maart 2017 | 10:53
Stichting 't LAPP heeft een nieuw onderkomen gevonden op de tweede verdieping van het leegstaande kantoorpand 'Maerlanthuis', vlakbij het winkelcentrum Lelycentre. Norma Karmelk van 't LAPP gaat ervan uit dat de culturele broedplaats zeker een jaar op deze locatie mag blijven.

Anti-kraak
't LAPP, dat zich bezighoudt met duurzaamheid, kunst en cultuur, hoorde onlangs dat het pand aan de Waagpassage was verkocht aan een vastgoedbeheerder en dat men op 20 maart moest vertrekken. De Lelystadse vastgoedspecialist Peter Krol bracht 't LAPP in contact met bouwbedrijf Van Wijnen, dat eigenaar van het Maerlanthuis is. Er werd afgesproken om voorlopig anti-kraak de tweede verdieping te betrekken.

Plannen voor woningbouw
Norma Karmelk kent het voornemen om het kantoorpand te hergebruiken voor woningbouw. "Maar ik weet inmiddels dat die plannen nogal wat tijd in beslag nemen, omdat ze onderdeel zijn van een zogeheten gebiedsvisie. Er staan in de directe omgeving namelijk nog veel meer kantoorpanden leeg en de gemeente werkt aan een totaalplan. Dus voorlopig zitten we hier goed'', aldus Karmelk.

Een beetje behelpen
In het oude onderkomen ontbrak verwarming. Het nieuwe pand heeft geen keuken, toilet en kabelaansluiting. "Ja, het is allemaal nog een beetje behelpen, maar daar bedenken wij wel wat op,'' zegt een optimistische Karmelk. "Eerst alles verhuizen en de boel hier een beetje opleuken. "Binnenkort openen wij onze nieuwe huiskamer met een klassiek concert."

Nelson Mandela Plantsoen
De medewerkers van 't LAPP onderhielden op de oude locatie het Nelson Mandela Plantsoen. Volgens Karmelk zal het project dat zij zelf vorm hebben gegeven niet in het verdomhoekje belanden. "Wij hebben veel tijd en energie in het plantsoen gestoken en zullen geregeld met onze bakfietsen ernaar toe gaan om de boel te onderhouden en van 'ons plekje' te genieten.''




 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel