Gemeente kapt klein aantal bomen op eiland Utopia

ALMERE
De gemeente Almere gaat maar een klein aantal zieke bomen kappen op het eiland Utopia in het Weerwater. Dat zegt wethouder Frits Huis.

De gemeente wil uiteindelijk zo'n 150 bomen kappen die last hebben van essentaksterfte, maar die werkzaamheden zijn uitgesteld omdat er vogels broeden op het eiland. Omdat de gemeente niet wil dat wandelaars gewond raken door afgebroken takken en omvallende bomen, bekijkt een ecoloog of een klein aantal zieke bomen gekapt kan worden zonder dat de vogels verstoord worden. 

Bovendien zoekt de gemeente samen met de Urban Greeners een oplossing voor het GROW festival dat eind juni wordt gehouden op het eiland. Zo wordt bekeken of er misschien minder bezoekers mogen komen op het GROW festival.
 

reacties (10)

 • Ron H

   

  Zelfs dat toegangstrappetje is onveilig het hout is oud en de laatste tree ontbreekt al een jaar lang. Gevaarlijk bij een panieksituatie met veel mensen. Onderzoekers en ambtenaren zijn er allen overheen gelopen (of bedenken ze alles vanaf tekening ? ) maar actie om te repareren ho maar.

  reageer
 • Ron H

   

  Ik begrijp er steeds minder van. Er was toch reeds een ecoloog bij betrokken ?. En er was toch geen sprake van verstoring volgens de deskundigen vd gemeente. En minder bezoekers bij GROW toestaan? Is er dan minder geluid? Valt de tak op het hoofd van pietje dan minder hard naar beneden als er 500 minder mensen komen? Volgens mij is er weer sprake van een krommunicatie of van een logica á la ... ja á la wat eigenlijk.

  reageer
 • Philip

   

  Leuk hoor, zo'n festival. En prachtig het argument voor de bomenkap: de veiligheid voor de bezoekers ivm mogelijk vallende takken. Maar hoe zit het met de werkelijke veiligheid? Zelf wanneer er "maar" 1000 jongeren komen, hoe is het dan geregeld met de bereikbaarheid voor de brandweer, ggd en politie? Allemaal over dat kleine bruggetje? Ik zie het al voor me: verkeerd gevallen pilletje, reanimatie, brandje door weggegooide peuk etc. Paniek op het eiland, iedereen wil eraf en de hulpdiensten willen erop. Gaat niet lukken. Op basis hiervan zou niet eens een vergunning verleend mogen worden.

  reageer
 • 150 extra bonen kap, Utopia kaal

   

  Eindelijk wordt het impliciet toegegeven door de tokkies van de Pvda vd Pauw en Herrema en LeebaarAlmere Huis. De huidige kaalslag Utopia is voor de jonge UrbanGreeners die op Utopia een festival voor 1000 tot 3000 jongeren krijgen. En dat is ter promotie vd Floriade. Nu via salamitaktiek langzaam alles vernietigen. Go Greener Floriade. Zeg gewoon Kaalslag Floriade en schuur niet langs de waarheid vd Paauw en Herrema. Wie betaalt het Grow festival......de burger via belastinggeld

  reageer
 • Hannes

   

  Zolang het beleid van de gemeentelijke/overheid, voor de ontwikkelingen van twee generaties in één generatie wil proppen! Alleen maar om bekendheid van een nog onzekere financiële Floriade/woonwijk project over de wereld te realiseren; dan blijft de culturele, welzijn, en leefbaarheid voor een bepaalde generatie in Almere maar weinig over!! (Het worden nu langzamerhand echt wel bende praktijken!)

 • Karel

   

  Overigens blijkt de kap wel degelijk met het Grow Festival te maken te hebben. Zie wat Almere Vandaag hierover bericht. Een bizar gegeven is dat de vergunning nog niet eens is verleend en er nog twijfel bestaat of het festival zelf wel aan alle eisen kan voldoen. Loopt de gemeente niet erg hard van stapel door al te gaan kappen voordat zelfs maar een vergunning is verleend? De woorden van de PVV krijgen nu ineens toch een andere betekenis.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Stephan

   

  Karel Schreef: Excuses van de gemeente zouden op zijn plaats zijn, net als die van PvdA'r Pauw vanwege zijn. Dan zijn ook excuses van de PVV op zijn plaats, die de voorstanders van de Floriade betitelde als zijnde Floriade-maffia. Beide uitlatingen zijn ongepast.

  reageer
 • Karel

   

  Toen ik dat berichtje plaatste werd nog algemeen aangenomen dat Pauw zich tot Haddock/Van Thiel had gericht. Dit blijkt nu ineens niet zo te zijn, maar het kan ook weer draaikonterij van de PvdA zijn omdat Pauw weet dat hij te ver is gegaan. Maar wat politici onder elkaar en tegen elkaar roepen, zoeken ze maar lekker uit samen. Daar lig ik niet wakker van, behalve dat het aangeeft wat een zielige vertoning het bij de gemeente Almere is en hoe wij worden bestuurd.

 • Karel

   

  Zo, krijgt Haddock toch nog zijn gelijk. Excuses van de gemeente zouden op zijn plaats zijn, net als die van PvdA'r Pauw vanwege zijn ontoelaatbare uitspraak van 'Floriade-terrorist'. En zoals we al dachten is de kap gewoon vanwege het overlast gevende en milieuverpestende Grow Festival, dat natuurlijk helemaal niets met groen en natuur te maken. Maar ja, een gemeente in het nauw maakt rare sprongen.

  reageer
 • Boels

   

  Wel ja, een festival met oerwoudgeluiden op het eiland (de ware reden voor de kaalslag?). Men kan slechts hopen op extreem slecht weer tijdens GROW. Going green, ammehoela.

  reageer
 • Karel

   

  Jawel, dat is de enige echte reden voor de kaalslag., al wordt het slim verpakt door de gemeente. De vorige Floriades waren allemaal een flop (financieel gezien sowieso) en de gemeente denkt dat dit kwam doordat er te weinig jongeren kwamen. Ja, haha, dank je de koekoek. Nu wringt men zich in allerlei bochten om jongeren te trekken door een groene landbouwtentoonstelling te verpesten met muziekfestivals, hiphop, elektronische optredens en dat soort ongein met een mega geluidsoverlast. Heeft totaal niets met groen en natuur te maken, maar dat deert de gemeente niet. In de aanloop naar de Floriade begint men hier nu al mee. In de komende jaren moet het aantal bezoekers groeien tot maar liefst 10000. Tel uit de herrie en de overlast aan het Weerwater. Deze gemeente heeft lak aan de bewoners.

 • Nico

   

  Het moet en zal gebeuren maling aan de natuur maling aan de bewoners van Almere. Maar geen maling aanhun eigen gelutter. Hopelijk wordt er heel veel op de PVV gestemd en hopelijk worden zij de grootste partij en doen ze wat ze moeten doen . Herrema en huis in de polder zetten met vergeetmijnietjes . Ook leuk voor de floriade . Gr van Nico

  reageer
 • Bobby

   

  De PVV is volgens mij al jaren de grootste partij. Ze willen alleen geen bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen. Het is veel makkelijker op je luie achterste kritiek te uiten op andere partijen die wel aan de weg timmeren.

 • Hannes

   

  Hoe ziek zijn die bomen eigenlijk! "Hoe schijnheilig zijn bepaalde raadsleden eigenlijk!" Over vijfjaar verwacht men de onzekere Financiële Floriade/woonwijk pas!" Hoelang hadden die zieken bomen er nog gestaan als........!!" ((Of is het toch nog even voor de wisseling van een bepaalde coalitiemacht!!"))

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert