Inwoners van de groendorpen zijn tevreden

NOORDOOSTPOLDER
Inwoners van de kleinere dorpen in Noordoostpolder zijn tevreden, ondanks het feit dat er soms voorzieningen verdwijnen.

Dit blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland langs verschillende dorpsvoorzitters.

Het beeld van de Noordoostpolder komt overeen met een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (zie bijlage). Daaruit blijkt dat inwoners van kleine dorpen vinden dat het de goede kant op gaat met de leefbaarheid in hun omgeving.

reacties (4)

 • Connie

   

  Nou idd., hier in de straat wordt soms ook veel te hard gereden. Verder vind ik het fijn wonen in het dorp. Van mij hoeft het ook niet groter te worden. Waarom moet altijd toch alles groter en bijgebouwd worden. Dan is ook de charme van een klein, rustig dorp verdwenen. Dan kan ik net zo goed weer terug gaan naar de stad.

  reageer
 • A.

   

  Ik ben het er mee eens dat de kleine dorpen er niet op chteruit gaan, de gemeente zet al kleine stapjes voorwaarts door groot onderhoud maar aan de nieuwbouw plannen is goed te zien dat er nog grote stappen moeten worden gezet want de woningen komen maar mondjesmaat van de grond. Dat betekend dat zich maar weinig tot geen nieuwe mensen zich er vestigen en dat is jammer want het is er fijn wonen.

  reageer
 • Jan

   

  Welke ...(zelf invullen) die term groendorpen bedacht heeft? De dorpen zijn allang niet groen meer, er wordt zoveel gekapt en uitgedund dat er nauwelijks nog openbaar groen is. En dan nog: alle dorpen hebben een naam gekregen. Gebruik die dan ook! Ik woon NIET in groendorp!

  reageer
 • kraggenburgse

   

  Het is erg jammer dat de supermarkt weg is. Die kapster/schoonheidsspecialiste?ik vraag me af wanneer,want er gebeurt al twee maanden niks in het pand. Die meneer die zegt " het dorp is overleden" heeft gelijk. Er zit geen pit meer in het dorp. Als je aangeeft iets te willen doen aan het sluip verkeer door de straten die ook te hard rijden. Dan word er geroepen het is 30 in het dorp dat weet iedereen. Maar in onze straat word er vele malen harder gereden.Moet er dan eerst een kind aangereden worden? Sorry meneer de dorpsvoorzitter maar een beetje meer iniatief voor voorzieningen zou niet weg zijn.112457

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert