Zorgen bij Flevo-landschap over camping en overslagkade

ALMERE
Stichting Flevo-landschap maakt zich zorgen om de plannen in Almere voor een overslagkade bij gemaal Blocq van Kuffeler en de verhuizing van camping Waterhout naar de Noorderplassen.

Volgens het Flevo-landschap gaat de overslagkade voor overlast zorgen in de vorm van lawaai, stof en vrachtwagens. De stichting vindt dat geen visitekaartje voor het Nationaal Park Nieuw Land. Het Flevo-landschap vraagt aan de gemeente Almere om te kijken naar andere locaties, zoals Flevokust.

De stichting wil ook dat er zorgvuldig wordt gekeken naar de nieuwe locatie van Camping Waterhout. Die zou kunnen verhuizen naar een plek vlakbij de Lepelaarplassen, een Natura 2000 gebied waar bijzondere vogelsoorten zitten.

reacties (8)

 • Kees

   

  En het volgende prestige project voor almere. En weer gedoemd te mislukken. De burger zal weer de klos zijn. Denk na mensen. Er komen straks weer verkiezingdm

  reageer
 • De locaties voor de camping zijn voor de Bühne.

   

  De locaties voor de camping zijn voor de Bühne. Pvda Herrema wil zo de harde onteigening van deze hardwerkende ondernemers t.z.t goed praten met "ik heb er alles aan gedaan ". Herrema bepaalt als niet Almeerder samen met "Leefbaar" Almere de grootschalige kaalslaf Floriade inclusief camping en jachthaven. Voor de Wok uitkoop heeft hij meer dan € 4 mio gemeenschapsgeld gebruikt wat niet door de Floriade begroting wordt gedekt.....

  reageer
 • susan

   

  stem daarvoor dan ook ''Forum Voor Demoncratie'' de partij die ook in deze gemeente plaats wilt nemen want deze gemeente nu doet toch wat hen wilt en uitkomt, alleen de vvd stemmers keuren dit weer goed want zij hebben en willen de macht want alles draaid om geld

  reageer
 • kees d.

   

  Zolang Almere eigenbestuur heeft heeft men daar de natuur bedreigt. Annemarie Jorritsma beloofde weg te blijven met de bebouwing van de stad bij natuur zones. Maar zoals echte VVD-ers betaamd zijn en worden beloftes gebroken. Almere laat het gebied tussen de Natte Graslanden / Lepelaarsplassen en de Oostvaardersplassen verder met rust. Anders vind ik dat de Provincie of misschien het Rijk een keer moet ingrijpen.

  reageer
 • Boels

   

  Jaja, "Almere, stad zonder afval". Dat sprookje wordt dus onderuit gehaald. Groenkapje bestaat ook virtueel niet. Overigens, Natura2000 is al vergeven door windturbines. Dan mag een overslag geen problem zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Wat vindt die stichting van windmolens, floriade, plannen almere-haven-kustlijn en plannen Oostvaardersplassen?

  reageer
 • Max

   

  Wat een koudwatervrees weer. En vooral een hoog NIVEA gedrag. Een kleinschalige camping, zoals waterhout nu is en zal blijven, trekt juist mensen die voor de rust komen en de natuur. Dat kan hand in hand gaan. Een overslag faciliteit past toch heel goed in de nabijheid van de Vaart 4. Ooit bedoelt voor zware industrie. Dat komt er voorlopig niet en verwerkt men daar zand, grond en betongranulaat. Die tien schepen per week verstoren echt de natuur en het woongenot niet. Dan zouden er in de vaargeul van het Markermeer ook geen schepen meer kunnen varen. Die veroorzaken meer overlast. het is alleen iets verder weg. En nog even een afkortingenlijst: NIVEA = Niet In Voor En Achtertuin.

  reageer
 • Kees

   

  Het bedrijf wil niet alleen een kade voor overslag, maar ook nog een cementfabriek. Een cementfabriek is echt wel zware industrie met de daarbij behorende zware overlast.

 • Jantje

   

  Begrijpelijk dat Flevolandschap ongerust is over deze verstoring bij Natura2000 gebied. Ook veel burgers zien dit niet zitten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert