Provincie wil meer geld voor feest Zuiderzeewet

FLEVOLAND
De provincie wil 150.000 euro extra uittrekken voor het vieren van het 100-jarig bestaan van de Zuiderzeewet. Daarmee komt het totale bedrag op 250.000 euro. Dat blijkt uit de Perspectiefnota. Provinciale Staten moeten nog instemmen met de uitgave. 

Dankzij de Zuiderzeewet, die van kracht werd op 14 juni 1918, kon Flevoland worden aangelegd. De wet zorgde ervoor dat de Zuiderzee werd afgesloten door de Afsluitdijk. Wat volgde was de inpoldering van de Noordoostpolder en Flevopolders. 

Flevoland wil de verjaardag samen met andere gemeenten en organisaties vieren. Zo komt er op 14 juni een grootschalig publieksevenement. Daarnaast is er een plan om een achtste landschapskunstwerk te bouwen. 
 

reacties (12)

 • lelystedeling

   

  Realiseren van een landschapskunstwerk, de achtste ? We hebben er daar al genoeg van. Bovendien steekt de provincie al genoeg in het "kunst"werk de Marker Wadden.

  reageer
 • Sjaak

   

  Help. Kan dit geld niet anders en beter besteed worden? Wat kun je wel doen met 150.000 euro. Het zal wel weer een feestje voor de dikke volksvertegenwoordigers worden en niet voor de burger die het moet betalen.

  reageer
 • Max

   

  Weggegooid geld. Kunnen we daar niet iets beters mee doen?

  reageer
 • LELY

   

  De tekst is niet geheel juist. Oorspronkelijk plan van inpoldering in volgorde zoals in wet en op de kaart van 1892 omschreven: 1. proefpolder Andijk 2. Wieringermeer 3. Zuidoosterpolder ( 1 grote polder, is nu O.Fl en W.Fl) 4. Markerwaard en dan pas de Noordoostpolder, maar de plannen zijn later gewijzigd !

  reageer
 • KC

   

  Tekst klopt niet helemaal. Er werd eerst een proefpolder gemaakt bij Andijk en daarna de Wieringenmeer. Later Flevoland.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • 13xx

   

  Mijn voorstel: crowdfunding

  reageer
 • pieter

   

  Honderd jaar Flevoland en dan nog behoren tot een van de armste provincies van dit land, wel reden voor een feestje,!! de politiek kent geen schaamtegevoel.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hoeveel kinderen groeien er in Flevoland ook alweer onder de armoedegrens op? € 250.000 ( maatschappelijk geld) voor een feestje?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Een landschapskunstwerk is vaak iets waar een persoon veel geld aan verdient. Kan dat landschapskunstwerk niet relatief gratis gemaakt worden door kunstenaars die door de maatschappij financieel geholpen worden? En anders zijn er misschien een paar wegwerkers die iets moois willen maken. Er zijn mensen die honger lijden, dan is het best raar om veel geld uit te geven aan een landschapskunstwerk wanneer dat ook voor veel minder kan.

  reageer
 • Rob

   

  Hebben ze niks anders te doen dan feesten, wat een onzin als er al geld teveel is investeer dan bijv. In een nieuw stuk natuur in de polder of doe wat in de recreatieve sfeer zodat iedereen daar plezier aan kan hebben ook op de lange termijn, of doneer het aan het park Flevonatuur in Lelystad een prachtig park en initiatief. Feestjes hebben we genoeg en die kan je beter met je vrienden vieren.

  reageer
 • Flevo

   

  Een herinneringsmonument ( in dit geval in de vorm van een landschapskunstwerk) is een mooie gedachte, dat is blijvend. Zo'n publieksfeest vind ik zonde van het geld, er gaat veel geld naar een eenmalig iets waar maar een kleine groep gebruik van maakt.

  reageer
 • Jantje

   

  Ik ga er vanuit dat het grootschalige publieksevenement voor iedereen is en dus niet voor een select gezelschap. Een landschapskunstwerk is namelijk ook voor iedereen.

 • Piet

   

  Ze hebben het maar druk daar bij het provinciebestuur ...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert