Financiële steun voor plannen Waterloopbos

MARKNESSE
De plannen van Natuurmonumenten voor het Waterloopbos in Marknesse, kunnen op financiële steun rekenen van de provincie. Die wil, als de businesscase sluitend is, ruim een miljoen euro bijdragen aan het project. Dat staat in de Perspectiefnota.

Natuurmonumenten wil het bezoekerscentrum verplaatsen en van de grote deltagoot een monument maken. Ook wordt een aantal van de Waterloopkundige modellen in het bos opgeknapt. Voor de kleine kinderen komt er een waterspeelplaats en voor de wat oudere kinderen een avonturenpad met onder meer een kleine uitkijktoren. 

De bedoeling is om van het Waterloopbos een toeristische bestemming te maken die jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers gaat trekken. De kosten voor de investering zijn ruim zeven miljoen euro. 

De provincie verwacht door zelf een bijdrage aan het project te leveren, dat ook andere investeerders aan willen haken. Bijvoorbeeld het Rijk en Brussel. Vorig jaar zomer riep de provincie Den Haag al op om in het Waterloopbos te investeren

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Nou, het is niet goed of het deugt niet, als ik het zo lees.

  reageer
 • Jan

   

  200.000 bezoekers per jaar? Dit bos is vanaf de opening één van de mooiste plekken van de polder, vooral ook om ontspannen te wandelen. Maar Natuurmonumenten gaat het dus uitbuiten, gedaan met de rust en bovendien zal er bij zoveel bezoekers ook parkeerruimte bij moeten komen. Is de kapvergunning al aangevraagd?

  reageer
 • Ria

   

  "Natuurmonumenten wil het bezoekerscentrum verplaatsen" Dit is kapitaalvernietiging en als dit doorgaat stop ik mijn financiele bijdrage. Ik sponsor geen instellingen die geld weggooien.

  reageer
 • Boels

   

  "Die wil, als de businesscase sluitend is, ruim een miljoen euro bijdragen aan het project." Heel vreemd, als een businesscase sluitend is dan is een bijdrage van een overhead overbodig. De groene gekkigheid is dus ook al in de economie geïnfiltreerd. Je mag het niet wensen, maar een ineenstorting van de economie zou dit als onzin aan de kaak stellen. Verder denk ik dat de kapwoede van NM voldoende pecunia's oplevert door de verplichte bijstook van biobrandstof.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert