Financiële steun voor plannen Waterloopbos

MARKNESSE • Vr 31 maart 2017 | 0:14 • Vrijdag 31 maart 2017 | 0:14
De plannen van Natuurmonumenten voor het Waterloopbos in Marknesse, kunnen op financiële steun rekenen van de provincie. Die wil, als de businesscase sluitend is, ruim een miljoen euro bijdragen aan het project. Dat staat in de Perspectiefnota.

Natuurmonumenten wil het bezoekerscentrum verplaatsen en van de grote deltagoot een monument maken. Ook wordt een aantal van de Waterloopkundige modellen in het bos opgeknapt. Voor de kleine kinderen komt er een waterspeelplaats en voor de wat oudere kinderen een avonturenpad met onder meer een kleine uitkijktoren. 

De bedoeling is om van het Waterloopbos een toeristische bestemming te maken die jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers gaat trekken. De kosten voor de investering zijn ruim zeven miljoen euro. 

De provincie verwacht door zelf een bijdrage aan het project te leveren, dat ook andere investeerders aan willen haken. Bijvoorbeeld het Rijk en Brussel. Vorig jaar zomer riep de provincie Den Haag al op om in het Waterloopbos te investeren

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel