Aanrijding tussen scooter en politiewagen op busbaan

ALMERE
Een scooterrijder en een politieauto zijn vrijdagmiddag in Almere tegen elkaar gebotst. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. 

De aanrijding vond rond kwart voor vier plaats op de busbaanoversteek bij de Amsterdamweg in de Stedenwijk. De politiewagen zou onderweg zijn geweest naar een spoedmelding in Almere Stad. Het is niet bekend of de politie met zwaailicht en sirene reed.

Volgens een ooggetuige is de bestuurder van de scooter met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. 

In de omgeving van de aanrijding heeft de politie onderzoek gedaan. Om die reden is het busverkeer door de Stedenwijk een tijdlang gestremd geweest.

reacties (6)

 • pieter

   

  zo'n incident is weer een hoogtepunt voor de straatadvocaten ter plekke.

  reageer
 • jan jansen

   

  Artikel 6 en 7 van de wegen verkeerswet blijven van toepassing, ook bij voorrangsvoertuigen. Bij iedere kruising van een busbaan in Almere zijn haaientanden geplaatst. Deze zijn pas na de verkeerslichten geplaatst dus gaan deze voor het groene licht dat je 2 meter eerder kreeg. MAW. je moet ten alle tijden voorrang verlenen aan verkeer op de busbaan.

  reageer
 • Dick

   

  Dat heb jij dus erg fout, de haaientanden hebben, indien de verkeersregelinstallatie werkt, geen enkele betekenis meer omdat de voorrang nu door de VRI wordt geregeld. Zou lekker zijn, op een kruising krijg je groen moet je alsnog voorrang verlenen aan die gast die van links door rood komt knallen. Nee, je moet nog maar eens je theorie gaan opfrissen.

 • NuchterAlmere

   

  zo zo iedereen is opeens jurist als je de dienders "zwart" kan maken... het blijven gewoon mensen hoor

  reageer
 • Boels

   

  Zo is het. Het lijkt mij eenvoudig: busbaan is voorrangsweg. Er is geen voorrang gegeven.

 • Erik

   

  Nee dat gebeurt anders nooit

  reageer
 • Henkjan

   

  Zonder optische verlichting en geluidssignaal mag en kan een politievoertuig door rood rijden, zij moeten enkel het overige verkeer hier niet bij hinderen en moeten voorrang verlenen. Met optische verlichting en geluidssignaal is een politie voertuig een voorrangsweg voertuig. Sterkte aan de politieagenten en de scooterrijder, niemand wil dat zoiets gebeurt.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Wanneer men met signalen rijdt blijven de verkeersregels van de andere verkeersdeelnemers onverkort gelden. Hadden ze voorrang dan hebben ze dan ook. De bestuurder van het signalen voerend voertuig meot volgens protocol voorzichtig rijden en bijvoorbeeld bij rood licht een kruising met 25km/h kruisen wanneer de kruising vrij is. Stoppen de anderen niet dan zal men moeten wachten. Veroorzaken ze een aanrijden dan is het hun schuld. Dit is geen verzinsel. Dit is gewoon zoals de politie en overigen het hebben vastgesteld. De analyse is eigenlijk dat er zo min mogelijk met signalen moet worden gereden en vooral niet met excessieve snelheden. Men mag niet meer dan 20km/h harder dan het overige verkeer.

 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  En wat als politie geen sirene en/of zwaailicht gebruikte? Gebeurt wel vaker als de nood niet echt hoog is toch? Is zij dan alsnog een voorrangsvoertuig op een busbaan?

  reageer
 • Peter

   

  De busbaan is sowieso al een voorrangsweg. Wel door verkeerslichten geregeld. Kan je hooguit een bon voor krijgen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert