College Lelystad blijft aansturen op campus Rietlanden

LELYSTAD
Het college van Lelystad houdt vast aan de bouw van een campus voor het voortgezet onderwijs op de plek van de huidige school De Rietlanden. De gemeenteraad is aan de vooravond van de definitieve beslissing sterk verdeeld over de locatie, maar volgens wethouder Ed Rentenaar kan het college aan alle wensen en bedenkingen tegemoet komen in het bestaande voorstel. Rentenaar zegt dat in het programma Over Flevoland Gesproken, zondag op tv.

Hij erkent dat het collegevoorstel nog niet op een meerderheid kan rekenen, maar de wethouder noemt de voorkeur van een deel van de raad voor een locatie in het stadshart "niet wenselijk" vanwege de financiële problemen die dat oplevert. 

Rentenaar gaat er van uit dat de gemeenteraad ondanks de verdeeldheid dinsdagavond tot een beslissing komt.

reacties (7)

 • HM

   

  De raad zou het besluit maar beter nog even uit kunnen stellen. Op het ministerie van OCW wordt momenteel (als voorbereiding op het nieuwe kabinet) driftig gereke4nd aan het plan om VMBO en MBO samen te voegen. Afhankelijk van het kabinet zou dat plan wel eens door kunnen gaan. Dan ligt het dus meer voor de hand om het VMBO deel bij het MBO college te voegen en een apart deel voor HAVO, VWO te bouwen. Het zou toch zonde van de investering van 55 miljoen zijn als als er nieuw gebouw staat dat al zo ongeveer tijdens de opening niet meer aansluit bij de (dan mogelijk nieuwe) onderwijsvormen!

  reageer
 • Docent

   

  U hebt de plannen niet goed gelezen. Het Mbo en vmbo gaan ook veel samen. Alleen vindt deze beroepencampus niet plaats op het mbo, maar juist in het vmbo.

 • Bezoeker

   

  Wat een gezeur over die scholen houd die 55 miljoen in de zak en kalevater de scholen op voor 15 miljoen dan houd je 40 miljoen over om de gordiaan te verfraaien . En de rest voor de stad eens wat aantrekkelijker te maken .

  reageer
 • BL

   

  Locatie de Rietlanden biedt de meeste ruimte. Alleen wel jammer dat op die locatie zó veel negatieve aardstralen bij elkaar komen.

  reageer
 • Overlast

   

  Ik heb medelijden met de mensen waar die 4000 leerlingen elke dag langs de huizen komen lopen onderweg naar school of de winkel in de pauze. Ook de supermarkten in de Tjalk kunnen straks wel inpakken als die winkels aangevallen worden in de middagpauze. 4000 leerlingen die een zakkie chips willen. Het is maar goed dat het oude politieburo er nog staat, dat gaan we nodig hebben. Ze zijn niet goed wijs in de gemeente, 4000 jeugd bij elkaar op een hoop dat wordt vechtpartijen en overlast door geluid en vuil op de aanvoerroutes door de omliggende wijken.

  reageer
 • Frits

   

  Bij 1500 leerlingen is het nu toch ook geen probleem? Wat een wantrouwen in de scholen en de leerlingen.

 • Rob

   

  Tuurlijk geeft geld de doorslag....altijd en overal!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Realist

   

  Een wijze opmerking van de heer Rentenaar, die ik heb leren kennen als een integer en verstandig mens. Iedereen die enigszins de realiteit onder ogen wil zien en de financiën beheersbaar wil houden zal begrijpen dat dit de enige juiste keuze is. Ik zou de gemeenteraadsleden dan ook willen oproepen om het college in hun voorstel te volgen. Al is het alleen maar op basis van de beheersbaarheid ten aanzien van verkeersstromen en, niet in de laatste plaats, de ruimte bij de schoolgebouwen 5358 die de leerlingen wordt geboden om te kunnen sporten. Dat wil niemand deze groep onthouden toch?

  reageer
 • AV

   

  Ik heb deze meneer leren kennen als ex stads manager die het stadshart mede naar de knoppen heeft geholpen. Daarom ook door de gemeente op een zijspoor gezet naar Enkhuizen. Hij kan mooi praten.

 • Frits

   

  Ik hoop vooral dat als gemeenteraad om wat voor reden ook toch voor de Parkwijk kiest, dat ze dan ook gelijk besluiten om de wegen daar aan te passen. De leerlingen van de Arcus halen al rare fratsen uit bij het oversteken van de Lindelaan. Met 4000 leerlingen (en ook nog het ROC datbeenaast zit) wordt dat een groot veiligheidsprobleem. Overigens geldt hetzelfde voor de fietsoversteek over de Middendreef als voor locatie De Rietlanden gekozen wordt. In dat opzicht zou een locatie dichterbij de Tjalkbrug beter zijn.

 • Docent.

   

  Pfff. 4000 leerlingen op redelijk korte afstand van elkaar , welliswaar in verschillende gebouwen , ik weet het nog steeds niet.... Twee versshillende clusters op redelijk grote afstand van elkaar , zoals ook de bedoeling was van De SVOL in eerste instantie , blijft m.i. een veel betere optie. Ik wens de gemeenteraad veel wijsheid toe , maar denk goed na wat de gevolgen kunnen zijn van 1 grote campus i.p.v. verschillende locaties. Het immers om onze kinderen en moet geld de doorslag geven??

  reageer
 • Frits

   

  Landelijk is het steeds meer de discussie dat het niet goed om VMBO'ers en havisten/VWO'ers apart te zetten. De tweedeling in de maatschappij begint bij scheiding van scholen al op jonge leeftijd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert