Markt voor cruiseschepen kan nog beter

LELYSTAD
Het aantal riviercruiseschepen dat Lelystad aandoet neemt dit jaar toe, maar het aantal dat de provinciehoofdstad als thuisbasis heeft kan nog verder omhoog. Daar zullen Toerisme Flevoland en City Marketing Lelystad aan moeten werken, vindt directeur Joop van Diest van Bataviahaven.

In de haven lag vandaag een schip van reisorganisatie Stip Reizen. Sinds drie jaar maakt Lelystad deel uit van haar reisaanbod, zowel als begin- en eindbestemming en als tussenstop van cruisevakanties. Vanuit Lelystad vertrekken er meerdaagse reizen naar onder meer Friesland, IJsselmeer en Texel, Hollandse steden, maar ook als eindpunt van cruises uit Duitsland. Stip verwacht het aantal reizigers vanuit Lelystad de komende jaren te kunnen uitbreiden, onder meer vanwege de centrale ligging.

Bataviahaven verwacht dit vaarseizoen dat zo'n 150 tot 160 cruiseschepen Lelystad zullen aandoen, een stijging van tien procent. Van Diest constateert dat de Nederlandse markt nog achterloopt met cruises vergeleken met die in omringende landen. Blijkbaar heeft dat te maken met het vooroordeel dat riviercruises iets zijn voor ouderen. Ook Stip loopt tegen dat vooroordeel aan, maar zegt dat steeds meer vitale 50-plussers voor cruises kiezen.


reacties (5)

 • Hannes

   

  Men kan ook teveel van de Markt verwachten!" Kwaliteit en serves is altijd nog belangrijk; en dit zal men moeten koesteren!; om te kunnen ondernemen noch te slagen om vol te houden!!" (Succes de komende jaren!")

  reageer
 • Freek

   

  Cruiseschepen? Het zijn gewoon rondvaartboten.

  reageer
 • KC

   

  50+? Maar een elektrische rolstoel en scootmobiel kunnen niet aan boord.

  reageer
 • Tsja

   

  Centrale ligging????

  reageer
 • Jeroen

   

  Lelystad... wat is daar nou te beleven voor een duitser van 70 jaar.

  reageer
 • Kees

   

  Inderdaad. Lekker aan boord blijven en een middagje bier drinken in het zonnetje aan dek.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert