GS willen daken provinciehuis vol met zonnepanelen

LELYSTAD
Op de daken van het provinciehuis in Lelystad komen zonnepanelen. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten. GS willen daarmee het goede voorbeeld geven. Flevolanders en bedrijven in de provincie wordt gevraagd om hun huis en gebouwen energieneutraal te maken. 

Op de daken van het provinciehuis is ruimte voor zo'n 650 panelen. Daarmee kan naar verwachting ruim 11% van het elektriciteitsverbruik in het provinciehuis groen worden opgewekt.

Ook op andere provinciale gebouwen, zoals de steunpunten en de zoutopslagen voor de wegen, komen zonnepanelen. Voor de investering is in totaal 760.000 euro nodig en die wordt op termijn terugverdiend.

reacties (6)

 • Jantje

   

  Ze mogen van mij alle daken van gebouwen vol leggen met zonnepanelen. Als ze maar niet op kostbare landbouwgrond worden neergezet.

  reageer
 • Kooiman

   

  Jaren te laat 494

  reageer
 • MarkS90

   

  Maar 11% van het totale verbruik? Met bezuinigingen kom je verder dan 11% en dat kost hoegenaamd niets.

  reageer
 • Tsja

   

  Rendement van 0,0 dus.

  reageer
 • Ben

   

  op termijn terugverdiend: Net als het gemeentehuis op Urk,terugverdiend binnen 90 jaar ?????!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  "Voor de investering is in totaal 760.000 euro nodig en die wordt op termijn terugverdiend." Ja, over de ruggen van de hardwerkende arbeider (om het maar linkserig te zeggen) want die gaan de subsidie ophoesten middels de ODE (opslag duurzame energie). Zou men zou verstandig zijn om de stroom direct door te geleiden naar de airco's, laptops, tablets en smartphones dan scheelt het in ieder geval de inpassingskosten van Tennet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert