Strand bij Hurkende Man wordt mogelijk groter

LELYSTAD
Het nieuwe watersportstrand bij de Houtribdijk in Lelystad wordt mogelijk groter. Het strand bij landschapskunstwerk Exposure wordt misschien niet aangelegd over een lengte van 200 maar 400 meter.

Daardoor wordt het mogelijk internationale surfwedstrijden te houden bij het kunstwerk, dat ook wel bekend staat als De Hurkende Man. De provincie Flevoland laat door de aannemer onderzoeken wat het kost als het strand groter wordt. Daarna moeten Provinciale Staten besluiten of ze het extra geld er voor over hebben.

Het nieuwe strand moet ook de watersportmogelijkheden voor toeristen uitbreiden. Verderop op de Houtribdijk, bij Trintelhaven, moet ook een loopbrug komen waarover voetgangers veilig de weg kunnen oversteken naar natuurgebied Trintelzand.

reacties (3)

 • Jantje

   

  Fantastisch als er een dubbel zo groot watersportstrand komt bij Lelystad. Dan wordt het helemaal een topattractie, zowel voor watersporters als publiek.

  reageer
 • Peter

   

  Hurkende man? Die heb ik nog niet eerder gehoord. Volgens mij heet het in de volksmond de poepende man...

  reageer
 • Barbara

   

  In de volksmond? Over welke monden heb je het dan? Restjes Amsterdamse humor die bij gebrek aan eigen humor het niet kunnen laten om een groots kunstwerk neer te halen als een man met afgezakte broek?

 • Frits

   

  Als de provincie dan toch aan de slag gaat, verbreedt dan de hele Houtribdijk vast. Het rijk gaat immers ook al aan de slag met een dijkverzwaring. Door nu de dijk vast wat te verbreden, kan in de toekomst de weg gemakkelijker verbreed worden. Dat lijkt me een nuttiger investering dan een loopbrug bij de Trintelhaven. Een loopbrug over de dijk is ook nog eens foeilelijk.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een strandje van 200 of 400 meter aanleggen en de aanleg van een loopbrug is toch echt een heel ander verhaal dan 26 km dijk "wat verbreden" ......

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert