Laatste seizoen voor camping Waterhout aan het Weerwater

ALMERE
Het kampeerseizoen is dit weekend weer begonnen. Daarom brengen we deze week een serie over het reilen en zeilen bij camping Waterhout in Almere.

We zien de trotse eigenaresse van de camping, die blij is dat die weer open gaat. Ook de campinggasten kunnen niet wachten; ze staan vóór 11.00 uur al voor de poort te wachten om een plekje te bemachtigen. 

Maar er is ook een schaduwzijde. Het is het laatste seizoen van de camping aan de rand van het Weerwater. De Floriade zal in 2022 onder meer op het campingterrein plaatsvinden. Jarenlang overleg met de de gemeente Almere heeft veel tijd en energie gekost en het eindresultaat is dat de camping toch na dit seizoen zal moeten vertrekken.

De serie over camping Waterhout is vanavond op tv en nu al online te zien.

reacties (9)

 • Ed Molenaar

   

  Kunnen de beleidsbepalers persoonlijk financieel aansprakelijk gesteld worden als het een feit wordt dat de Floriade grote verliezen zal draaien?

  reageer
 • Karel

   

  Was het maar waar. Dan zouden alle plannen direct de prullenbak in verdwijnen. En het is trouwens al een feit dat er miljoenen verliezen zullen gaan komen, die de bewoners van Almere mogen betalen. Geen enkele Floriade heeft namelijk anders gepresteert. En dan zou het in Almere (of all places) anders gaan? Er is niemand die dat gelooft, zelfs Herrema e.c. weten wel beter maar blijven toch stug doorgaan.

 • Verkiezingen maart 2018 Floriade stopt, camping blijft

   

  Verkiezingen maart 2018 Floriade stopt, camping blijft en rond en op eiland gebied wordt de kaalgeslagen natuur hersteld. Ook de jachthaven en werf kan blijven. Er komt een nieuwe Wok. De pvda d66 cda vvd verdwijnen uit de raad. PVDA "Wethouder" Herrema en vd Pauw verdwijnen uit Almere. De kaalslag is ten einde, de Floriade miljoenenverliezen zijn gestopt, het Kasteel wordt afgebouwd, het groen in de stad wordt weer onderhouden....hoe mooi wordt het in 2018 Google - Petities stop floriade behoud camping

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Groen links zorgt er mede voor dat een camping in het groen een grote grijze kapitalistische bak wordt.

  reageer
 • Hannes

   

  Natuurlijk is het niet de enige schaduwzijde; De andere schaduwzijde is dat er een woonwijk moet komen op een verkeerd uitgekozen locatie; koste wat het kost om over vijfjaar een Floriade scenario, voor maar een halfjaar, waar men totaal geen financiële waarde van kan garanderen!!" "Hopelijk dat er nog een stadspark in plaats van een woonwijk van het totale debacle over kan blijven!!" (Tineke en Rent heelveel succes op jullie nieuwe locatie!!")

  reageer
 • Jos

   

  Ik heb diep respect voor deze familie. Ze hebben dit gebied met hun eigen handen ontgonnen en de voorzieningen gebouwd. En toen kwam de gemeente met een 'plan' op papier en alles moet wijken. Ik hoop dat ze elders weer iets moois kunnen opbouwen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Een dieptepunt. De verantwoordelijken op het stadhuis, en iedereen weet wie, moesten zich diep en diep schamen voor dit 'ondernemer wegpesten.

  reageer
 • Van Haven

   

  Absoluut mee eens. Schandalig hoe zij behandeld zijn!

 • Jan

   

  Jaja lekker kamperen op een gerooide vlakte. Als ze nou slim was was al verhuist hadden de mensen een betere plek.

  reageer
 • Van Haven

   

  Zij bleven hopen, wat ik me heel goed voor kan stellen. Wat ik voor hen hoop is dat ze heel snel iets kunnen gaan opstarten op een nieuwe plek zodat het er daar volgens seizoen een beetje als camping uitziet. Want ze mogen toch verwachten dat de gemeente hen daar geen strobreed in de weg gaat leggen als het om vergunningen etc gaat. Helaas zal het jaren duren voor boompjes weer bomen zijn etc.

 • Koos

   

  en dan kan de hele discussie weeeeer op nieuw beginnen in 3, 2,1....

  reageer
 • Max

   

  Een leuk verhaal over de camping die al vele jaren een herberg is geweest voor vele mensen. Met de camping aan de Noorderplassen wordt dat gebied de toeristische trekker van Almere. Een camping. Restaurant met bootverhuur. Mooie woningen. Het fort Lauderdale van Nederland. Tineke en Rent het is jullie gegund.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert