Onderzoek naar ervaringen met WMO en Jeugdhulp

LELYSTAD
De gemeente Lelystad gaat onderzoeken wat de ervaringen zijn van inwoners die gebruik maken van de WMO en de Jeugdhulp. De ervaringen van 1200 WMO-cliënten, 900 jongeren en 1900 ouders worden in kaart gebracht.

Zij kunnen aangeven hoe zij aankijken tegen de hulp die ze krijgen van sociale wijkteams, het Centrum Jeugd en Gezin en andere ondersteuners. Op basis van het onderzoek bekijkt de gemeente wat goed gaat en wat beter moet.

De gemeente voert ieder jaar zo'n onderzoek uit. De resultaten worden in de tweede helft van het jaar bekend.

reacties (3)

 • Snop

   

  Prima toch! Laat de bewoners vooral zeggen wat ze er van vinden. En... doe dan ook iets met de uitkomsten!

  reageer
 • Barbara

   

  De mensen die met deze instellingen van doen hebben zullen stuk voor stuk keukentafelgesprekken hebben gehad voordat de hulp aan de man kwam. Tijdens die gesprekken is hopelijk datgene uitgewisseld wat noodzakelijk was gehoord te worden. Nu er kennelijk problemen zijn en misvattingen de ronde doen komt er het jaarlijkse onderzoek waar men bevindingen duidelijk kan maken. Waarom moet dit nieuws in de krant of OF verschijnen? Dit kan de gemeente toch wel onderling met clienten bespreken zonder buitenstaanders?

  reageer
 • Ojee

   

  Dit is bijzonder... de gemeente financiert de jeugdhulp en heeft zwaar bezuinigd. En vervolgens gaat juist de gemeente vragen naar ervaringen van clienten. Als die kritisch of negatief zijnkan dat rechtstreeks het gevolg zijn van de bezuinigingen door de gemeente, die dus juist het onderzoek doet... Jeugdzorg kan bijna niets meer door het bezuinigen, heeft iets onlogisch dit...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert