50 uur werkstraf voor vechtende Arcus-leerling

LELYSTAD • Ma 3 april 2017 | 16:46 • Maandag 3 april 2017 | 16:46
Eén van de leerlingen van scholengemeenschap Arcus in Lelystad is veroordeeld tot 50 uur werkstraf. Dit vanwege zijn betrokkenheid bij een grote vechtpartij op de school eind januari. Het gaat om een jongen die op dat moment 18 jaar en twee maanden oud was. 

Aangezien een aantal andere verdachten minderjarig is, vindt hun rechtszaak achter gesloten deuren plaats. Drie minderjarige verdachten moeten zich op 24 april voor de kinderrechter verantwoorden. Eén verdachte krijgt van het OM een voorstel voor een straf en tegen één verdachte is de zaak geseponeerd.

Tijdens de rechtszaak maandag werden onder andere beelden getoond die gemaakt zijn door omstanders. Hoewel de jongen op een bepaald moment ook mensen uit elkaar hield, heeft hij volgens de politierechter toch een behoorlijk aandeel gehad in de zaak. De rechter neemt het hem kwalijk dat hij een conciërge tegenhield toen die een collega-conciërge wilde helpen. Die werd op dat moment belaagd door leerlingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel