50 uur werkstraf voor vechtende Arcus-leerling

LELYSTAD
Eén van de leerlingen van scholengemeenschap Arcus in Lelystad is veroordeeld tot 50 uur werkstraf. Dit vanwege zijn betrokkenheid bij een grote vechtpartij op de school eind januari. Het gaat om een jongen die op dat moment 18 jaar en twee maanden oud was. 

Aangezien een aantal andere verdachten minderjarig is, vindt hun rechtszaak achter gesloten deuren plaats. Drie minderjarige verdachten moeten zich op 24 april voor de kinderrechter verantwoorden. Eén verdachte krijgt van het OM een voorstel voor een straf en tegen één verdachte is de zaak geseponeerd.

Tijdens de rechtszaak maandag werden onder andere beelden getoond die gemaakt zijn door omstanders. Hoewel de jongen op een bepaald moment ook mensen uit elkaar hield, heeft hij volgens de politierechter toch een behoorlijk aandeel gehad in de zaak. De rechter neemt het hem kwalijk dat hij een conciërge tegenhield toen die een collega-conciërge wilde helpen. Die werd op dat moment belaagd door leerlingen.

reacties (4)

 • Harry

   

  Voor een dergelijk grote en onveilige situatie voor een ieder die erbij betrokken was is het echt sneu dat er SLECHTS een taakstraf wordt opgelegd. Ligt dit nu aan ons burgers van de samenleving of aan de rechterlijke macht? Hoewel ook zij natuurlijk deel uitmaken van onze samenleving. Is nu door de taakstraf de situatie verbeterd?😩

  reageer
 • Leny.

   

  Ik de vind de taakstraf echt geen straf. Voor dit incident.

  reageer
 • HM

   

  Goed dat hier wel tegen opgetreden is en de (ex)leerlingen straf krijgen. Toen een tijd geleden op de Arcus een fiets gestolen werd (en de daders duidelijk op video stonden en de fiets nog in bezit hadden) kregen de ouders van de daders alleen een brief van school. Verder werd er helemaal niets gedaan. Overigens ook niet door de politie, ondanks een aangifte. Tja, dan geef je een voorbeeld...

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ooit wel eens iemand tegen gekomen die een werk / taak straf ook echt als straf heeft ervaren?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert