Gemeenteraad komt naar de inwoners toe

ZEEWOLDE
Inwoners van Zeewolde kunnen vanaf deze maand een bezoek verwachten van de gemeenteraad. Onder de noemer 'De Raad op Straat' trekken gemeenteraadsleden namelijk de wijk in.

Samenhang
Zeewoldenaren worden uitgenodigd om met de raad te komen praten over de samenhang, leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. Deze onderwerpen zijn uitgekozen omdat ze van belang zijn voor meerdere personen.

Bij politiek betrekken
De gemeenteraad hoopt met 'De Raad op Straat' inwoners meer bij de politiek te betrekken. De eerste bijeenkomst wordt gehouden in Horsterveld, op woensdag 12 april. De bedoeling is dat iedere wijk in Zeewolde wordt bezocht. 

reacties (8)

 • Clement struis

   

  Beperk niet de onderwerpen. Denk ook aan het, in mijn ogen, zogenaamde samengaan met de overkant. Duur, onverstandig en erg eigen bevolking onvriendelijk.

  reageer
 • Jacob

   

  In Zwitserland wordt een paar keer per jaar een dik pakket bij de burgers bezorgd. Daarin de stembiljetten voor wetsvoorstellen op nationaal, provinciaal en lokaal niveau. Elk wetsvoorstel gaat vergezeld van een precieze uitleg waarom het gaat. De overheid legt haar standpunt uit, voorzien van argumenten, en licht ook het standpunt van de initiatiefnemers toe, ook weer gevolgd door hun argumenten. De overheid geeft ook een duidelijk stemadvies aan de burgers. Los daarvan voeren ja- en nee-kampen campagne. Mensen kunnen per post en in een stemhokje stemmen en de meesten doen dat per post. De stembussen zijn op zondag tussen 8 en 12 open, maar omdat de poststemmen al geteld zijn, is de uitslag er vaak om 14 uur al. De burger wordt steeds gerespecteerd op de zondagmiddagen na referenda. Dan geven B& W of ministers altijd persconferenties waarin de winst of nederlaag wordt becommentarieerd. Hoe nipt de overwinning van de regering ook is, altijd zullen politici respectvol wijzen op de grote minderheid die tegen was. Heeft het volk gewonnen, dan wordt dat ruiterlijk erkend en wordt het volksvoorstel geïmplementeerd in wetgeving.‘

  reageer
 • Rick

   

  Vergeet dan ook niet een afspraak te maken met de buitenplaats Horsterwold. Het is welles waar geen wijk in Zeewolde maar die menoen betalen meer belasting dan welke inwoner van Zeewolde dan ook en kunnen best wat politieke aandacht gebruiken.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Beste Kees Prins, In hoeverre bent u daadwerkelijk actief betrokken bij zaken omtrent Zeewolde of zet u zich als inwoner actief in om uw stem daar te laten horen waar u dat zou moeten doen ? Het is wel zo makkelijk om vanaf de zijlijn een hoop kritiek op het bestuur te leveren . Er spelen velerlei onderwerpen in Zeewolde waar inwoners zich tegen kunnen uitspreken of van zich kunnen laten horen , Frappante is dat weinig inwoners zich daadwerkelijk actief hiermee bezighouden of zich bemoeien met zaken waarbij je als inwoners wel degelijk bemoeienis in kan hebben . Oftewel de Beste Stuurlui staan aan Wal ......maar nemen niet de moeite actief het bootje in te stappen om de oversteek naar de Bestuurders van Zeewolde te maken , maar blijven veelal vanaf de kant roepen dat de Gemeente geld over de balk gooit (in een aantal gevallen is dat ook zo ) Dus deze actie van de Raad is zo gek nog niet , gewoon naar de inwoners toe in plaats van te verwachten dat inwoners zelf naar de Raad komen .

  reageer
 • Keek op de week

   

  Dan maar de eerste positieve reactie... want van de bovenstaande pessimisten hoeven wij niets te verwachten.. Of is dat weer een verkiezing slogan.... kortom het is een goed plan van de raadsleden om een poging de kiezers te begrijpen... want wij zijn de bewoners en betalen voor de openbare ruimte waarin wij leven. Ieder heeft zijn smaak enz... ik zou zeggen komt allen en vooral reageer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  Als dit maar geen verkapte controle op illegaal wonen is ????.

  reageer
 • Kees Prins

   

  Ja daar zitten de inwoners van Zeewolde op te wachten... ga eindelijk eens besturen in plaats van slijmen bij je inwoners!! Het enige wat van deze incompetente "bestuurders" naar buiten komt is bloemetjes brengen bij 100-jarige huwelijken, openingen van konijnenhokjes etc etc. Wat denken deze gemeente-ambtenaren dan, dat de inwoners het iq van een paas-ei hebben en zo weer tevreden blijven? Nee dus, jullie hebben wel genoeg geld over de balk gesmeten, genoeg vriendjespolitiek bedreven. Blijf lekker in jullie verbouwde gemeentehuis en ga doen waar jullie voor zijn aangesteld!!

  reageer
 • wimjc

   

  Komen er soms verkiezingen aan?Ze hadden beter de wijk in kunnen trekken toen er een AZC kwam.Nu heeft dit geen zin meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert