Camping Waterhout maakt er het beste van

ALMERE
Camping Waterhout in Almere is afgelopen weekend begonnen aan zijn laatste seizoen op de huidige locatie. De camping moet tot groot ongenoegen van de eigenaren wijken voor de Floriade. Omroep Flevoland brengt deze week een serie over het beladen laatste seizoen. 

De gemeente heeft voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 al heel wat bomen gekapt, maar eigenaresse Tineke Fokkens laat zich niet uit het veld slaan. Om te voorkomen dat haar gasten op de A6 uitkijken plant ze gewoon nieuwe bomen.  

reacties (11)

 • Stephan

   

  In het oorspronkelijke idee rondom de zuidoever was het de bedoeling de A6 ter plaatse naar maaiveld te verlagen zodat er een glooiende verbinding met Haven ontstaat. Daarbij zou de A6 deels overkluisd (lees overbouwd) kunnen worden zoals bijvoorbeeld bij de Coentunnelweg in Amsterdam. Misschien komt er dan ook op termijn bebouwing over de A6 heen. Deze overbouwing zorgt ook voor de beperking van het geluid. Afhankelijk van de kosten kan de A6 ter plaatse ook nog worden voorzien van een glazen kap. Ook dat was ooit de bedoeling. Kortom, zo een slechte woonwijk al u het schetst hoeft het niet te worden.

  reageer
 • Karel

   

  Nee, maar dat gaat het wel worden. Het is nog maar de vraag of de door u genoemde mooie (en peperdure) plannetjes doorgang gaan vinden en of potentiële kopers het risico willen nemen. Ik denk dat niemand dat doet.

 • Stephan

   

  @Karel, de camping was inderdaad in het oorspronkelijke plan opgenomen maar wat de reden is om deze nu toch te verplaatsen naar elders is mij niet bekend. U zet vraagtekens bij het wonen nabij de A6. Ik zet vraagtekens bij het plezierig camperen langs een snelweg.

  reageer
 • Karel

   

  Misschien beide niet ideaal, ware het niet dat de camping al jaren én succesvol naast de A6 gelegen is. Maar dan praat ik wel over een periode vóór de groene kaalslag. Nu is de locatie van de camping wel even anders geworden en minder aantrekkelijk, maar dat was natuurlijk geheel de bedoeling van deze gemeente, dat weet u en dat weet iedereen. En verder maakt het nogal uit of je permanent naast een snelweg in een dik betaalde woning zou willen gaan wonen (wie wil dat?). Niet te vergelijking met kamperen. U vergelijkt appels met peren.

 • Ed Molenaar

   

  Woonwijk? Er komen een paar huizen, wat "kunst" en een industriegebied. Had prima in Oosterwold gekund, alleen daar komen enkele beleidsbepalers te wonen...

  reageer
 • Sander Akkermans

   

  Ik word kotsmisselijk van die hebberige eigenaren! Toen de deal bijna rond was wilde ze nog meer geld. En toen nog meer. Maar het is wel gemeenschapsgeld. Voor deze uit de hand gelopen hobby.

  reageer
 • Hannes

   

  Wat een misselijkmakende reactie; als men nog niet eens weet hoeveel gemeenschapsgeld er onnodig aan verkwanseld wordt! Voor deze uit de hand gelopen ontwikkeling, waar men totaal geen raad mee weet!"

 • Stephan

   

  Na de Floriade wordt het terrein een woonwijk en wie wil er nu een camping direct voor zijn deur? De bewoners van Haven hadden ook al bezwaar toen de camping daar naartoe zou verhuizen. Dan maar verplaatsen naar de Noorderplassen en zie ook daar zijn omwonenden fel tegen de komst van de camping. Kortom, men wil geen stadscamping in de nabijheid/zichtveld van omwonenden. Dus verplaats de camping naar een gebied ergens in de bossen van het Almeerderhout, uit het zicht van iedereen.

  reageer
 • Karel

   

  Wie wil er nu een stinkende en luidruchtige A6 voor zijn deur? U vergeet bovendien dat er op de oorspronkelijke tekeningen een camping was getekend. Camping Waterhout is ongelofelijk gepiepeld door deze gemeente.

 • laat alle reacties zien
 • Bergerac

   

  Ik heb bewondering voor de eigenaren van die camping want ze hebben heel wat stormen moeten doorstaan .En toch blijven ze er behoorlijk nuchter onder.

  reageer
 • Johan

   

  prachtig dit, elke dag een stukje over de camping met daarna precies hetzelfde geschreeuw. Is het al 2022 geweest?

  reageer
 • Jon

   

  Gemeente had ook wat bomen kunnen laten staan en later weg kunnen halen.

  reageer
 • Gerard

   

  Gemeente heeft daar niks gekapt. Is Rijkswaterstaat geweest vanwege de A6. Opnieuw bomen planten is dwarsbomen van de weguitbreiding en niet van de Floriade.

 • jeroen

   

  ten eerste lijkt het een beetje op partijdigheid van OF door hier een item over te maken en voortdurend de negatieve berichtgeving te plaatsen. Ten tweede is het zonde dat er nu bomen worden geplaatst die dan straks weer gekapt of verplant moeten worden, dat is nu vernietiging van de natuur (en kapitaal).

  reageer
 • Karel

   

  Partijdigheid? Als een gemeente zichzelf naar de financiële knoppen wil helpen en de bewoners daarin meeneemt, is geen enkel bericht hierover te veel, integendeel! OF laat alle misstanden en het amateuristische gestuntel zien, terecht! Voorlopig zie ik geen enkel positief punt aan die hele FLOPriade. Het kost ons miljoenen verliezen, en nu al staat het huidige onderhoud aan de stad en het groen op het vriespunt, zodat de miljoenen verliezen misschien iets minder lijken. Maar al dat geld kan veel beter worden besteed dan aan een achterhaalde landbouwtentoonstelling van een half jaar. Maar nee, alles moet ervoor wijken. Zelfs het prachtige Weerwater kan men niet met rust laten. De wildste (leest duurste) plannen worden door dure architectenbureaus bedacht, betaald door u en ik.

 • Boels

   

  Prima van Omroep Flevoland dat er aandacht besteed wordt aan dit soort zaken. De Floriade is (om het zacht uit te drukken) een omstreden zaak en dus ook alles wat er mee te maken heeft. Het gebeurt al te vaak dat de (landelijke) pers aan het lijntje loopt van politici. Er zijn al te weinig "persmuskieten" die politici confronteren met onduidelijke zaken. Gedenk de kwestie van de woningcorporaties die door onderzoekjournalisten werd geopenbaard. Ik vind dat de politiek te weinig wordt aangepakt. Omdat we een rijk land zijn maakt het niet veel uit, een miljardje meer of minder ...

 • johan

   

  gaan we nou elke dag die hele floriade discussie opnieuw voeren hier?

  reageer
 • Jaanchi

   

  Nu opnieuw discussieren heeft inderdaad geen enkele zin. Laten we dat maar over aan de nieuwe gemeenteraadsleden die volgend jaar gekozen gaan worden. Die weten (als het goed is) hoe dat leeft onder de Almeerse bevolking.

 • Hannes

   

  Deze communicatie discussie daar moet men voor naar het stadhuis. Daar zijn ze heel professioneler en klantvriendelijk over de bomenkap enz; Het is maar net of men de fanfare door de straat wil accepteren!!

 • Hanms

   

  Om te voorkomen dat ze niet uitkijken ....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert