Spookrijder veroorzaakt ongeluk op Hogering

ALMERE
Een spookrijder is dinsdagavond op de Hogering in Almere op een andere auto gebotst. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur tussen de Hollandse Dreef en de Contrabasweg. In de auto die tegen het verkeer inreed, zat een 64-jarige Almeerder. Deze automobilist is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

De bestuurder van de andere auto, een Almeerder van 35, raakte licht gewond en kon ter plaatse worden behandeld.

Van de verdachte is in het ziekenhuis bloed afgenomen in verband met een onderzoek naar alcoholgebruik. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. 


 

reacties (6)

 • John

   

  Volgens ons aller Max Joling op AlmereNieuws gaat het om een 64-jarige man.

  reageer
 • John

   

  Of het een oudere was of niet, ik heb ondertussen al genoeg verhalen van ouderen gehoord die voor geen goud bij bepaalde kennissen en vrienden van hen meer in de auto gaan zitten, simpelweg omdat ze de rijkwaliteiten niet meer vertrouwen. Hoef je niet zo hysterisch over te doen, is gewoon een feit. Beoordelingsvermogen, inschattingsvermogen, snelheid van reageren en stressbestendigheid gaan gewoon achteruit met de jaren en de schuld wordt vaak snel bij de andere weggebruikers gelegd want die 'rijden als gekken'. Dezelfde kinderen die hun moeder verbieden nog te fietsen wegens gevaar voor haarzelf, laten haar rustig nog autorijden, ondanks het gevaar voor de ander. Mobiliteit is een groot goed, maar wat niet gaat, dat gaat niet meer.

  reageer
 • Merel

   

  Een oudere? U trekt uw conclusie wel heel erg snel. Weleens het asociale gedrag van jongeren op de weg gezien? Die kunnen er wat van, hoor!

  reageer
 • Dick

   

  Nee Merel, dat is niet voorbarig, statistieken wijzen uit dat het meestal ouderen zijn die spookrijden. En Rob zegt ook niet dat het een oudere bestuurder is, hij zegt dat het "interessant is om te weten". Daarna geeft hij een onderbouwing waarom het interessant is om te weten. En het asociale gedrag van jongeren? Tsja, die zijn er. Echter heeft diezelfde statistiek al uitgewezen dat juist die jongere niet of nauwelijks spookrijdend ongevallen veroorzaakt.

 • Thomas

   

  Daarover zijn gewoon statistieken verzameld. Ouderen achter het stuur zijn verreweg het grootste deel van de spookrijders. De andere groep zijn drankrijders, maar doordeweeks zijn die zeldzaam. Bovendien, wat is dat voor navelstaarders mentaliteit? "Ja maar de jongeren maken ook wel eens een foutje"? Dat doet niets af aan het feit dat ouderen een gevaar op de weg zijn.

 • Rob

   

  Interessant te weten, leeftijd, meestal zijn ouderen zo lees je vaak in de kranten van oudere leeftijd de weg kwijt en reageren ook niet op signalen. Het gaat toch echt tijd worden dat mensen ouder dan 80 jaar jaarlijks fysiek en mentaal verplicht getest gaan worden zeker gezien de komende sterke vergrijzing met alle gevolgen van dien. Nu wordt er vaak schouderophalend gereageerd dat het allemaal niet zo nodig is maar het verkeer heden ten dagen is een zeer serieuze aangelegenheid waarin de bestuurders 100% alert moeten zijn fysiek en mentaal. Gelukkig is het hier goed afgelopen.

  reageer
 • Ben

   

  Mensen met uw instelling zouden niet eens de weg op mogen, zelfs niet lopend.

 • Antje Ha

   

  Ouderen zitten 's avonds nog zelden op de weg. Zou u zo oud worden wachten we gaarne uw reactie af wanneer u niet meer zou mogen rijden.

 • Bromsnor

   

  Veruit de meeste ongelukken worden veroorzaakt door jongeren. Het zou daarmee veel beter zijn de minimumleeftijd flink te verhogen in plaats van te verlagen.

 • .\/\/.

   

  Ouderen moeten vanaf 75 jaar om de 5 jaar gekeurd worden, en vaker bij bijzondere omstandigheden. Dat is natuurlijk belangrijk, maar als je naar de aantallen ongevallen zou het waarschijnlijk beter zijn jonge bestuurders om de week af te laten rijden.

 • Ingrid

   

  Oorzaak gezien. Was de eerste auto die spookrijder tegenkwam. Ter hoogte van Intratuin bij stoplichten ipv linksaf te gaan naar Muziekwijk verkeerde rijbaan opgereden. Moest iets uitwijken voor deze auto, reed gewoon door ondanks geven van signalen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Leny

   

  Hoe is dat mogelijk. Een spookrijder op de Hogering.

  reageer
 • Dick

   

  Nou, heel eenvoudig, door bij een verkeerslicht aan de verkeerde kant te gaan rijden. Is niet zoveel voor nodig hoor.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert