Camping Waterhout: Hoe een droom is uitgekomen

ALMERE
Camping Waterhout in Almere verlaat eind dit jaar de huidige locatie aan het Weerwater. De camping moet ruimte maken voor de Floriade. De eigenaren zijn hier niet blij mee, maar zijn wel vol goede moed het nieuwe seizoen ingegaan.

Omroep Flevoland zendt deze week een serie uit over de camping. Vandaag vertellen eigenaren Rent en Tineke Fokkens hoe de camping is ontstaan. 

reacties (4)

 • Theo

   

  Wat een mooie raportageserie

  reageer
 • Stephan

   

  Floriade of niet, het gebied wordt hoe dan ook omgevormd tot een woonwijk. Ook als de Floriade er niet zou zijn gekomen. Daarover was al begin deze eeuw een besluit over genomen. Gezien de bezwaren tegen een camping voor de deur denk ik dat de camping op de huidige locatie niet te handhaven is. Het alternatief in Haven stuitte op protesten evenals de nieuwe locatie aan de Norderplassen. Kortom, de camping zou het beste naar bijvoorbeeld Almeerderhout verplaatst kunnen worden, buiten het directe zicht van omwonenden.

  reageer
 • Et

   

  Heel erg jammer dat deze mooie camping moet wijken voor de Floriade, deze mensen hebben er hun hart en ziel ingestoken om Almere een beetje mooier te maken en veel mensen een fijne kampeerplek te geven dat is ze ook goed gelukt. Helaas de Floriade juist op dit mooie stukje, alles moet er voor wijken... Floriade prima, maar hadden ze nu niet een andere locatie uit kunnen zoeken? Heel jammer. Hopelijk vinden dhr. en mevr. Fokkens nog een andere mooie plek om weer een camping op te bouwen, ik wens ze hoe dan ook, in ieder geval veel sterkte en geluk toe...

  reageer
 • Hannes

   

  Een generatie die de lat met bescheidenheid hebben neer gelegd; om met ervaring en intuïtie hun leven samen met andere hebben kunnen bepalen!!. En niet zoals de gemeentelijke/overheid, die de lat denkend hoog te hebben neer gelegd; om de burgers mee te kunnen krijgen, om bepaalde droomscenario's, koste wat het kost door te willen drijven!!" Waar de burgers bepalend niet om hebben gevraagd!" ("Hoe nuchter en eigenwijs kan en mag men ook als individu bij de overheid nog zijn!")

  reageer
 • Hannes

   

  @ Rob; lees het dan als een geboren filosoof; met het laatste actuele nieuws berichten!!

 • Rob

   

  Wat een wartaal en nietszeggend relaas. Zeker filosoof?

 • .\/\/.

   

  Vergeet niet dat die Floriade een besluit is van een meerderheid van een democratisch gekozen gemeenteraad! In zekere zin hebben de burgers er dus wel degelijk om gevraagd. Teveel mensen verslijten hun eigen mening voor die van de hele bevolking.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert