Politie waarschuwt voor babbeltruc met pakketbezorgers

ALMERE • Do 6 april 2017 | 19:44 • Donderdag 6 april 2017 | 19:44
De politie waarschuwt voor een nieuw soort babbeltruc. Onlangs kreeg de politie in Almere Stad twee meldingen van oplichting.

Halverwege maart belden twee personen aan bij een vrouw. Zij waren gekleed als bezorgers van Post-NL en vertelden dat zij een pakketje hadden voor de vrouw. Ze moest nog wel 2 euro aan portkosten betalen en dat kon alleen met pin.

De vrouw verwachtte een pakketje en haar naam stond er ook op. Ze voerde nietsvermoedend haar pincode in en moest het apparaatje aan één van de oplichters geven omdat er een storing zou zijn. Ze kreeg vervolgens haar pasje terug. Later ontdekte ze dat er een groot bedrag van haar rekening was afgeschreven en dat ze een nep-pasje had teruggekregen.

De politie adviseert alert te zijn en niet zomaar aan de deur te betalen.

Deel artikel

reacties (2)

 • Sander

    Za 8 april 2017 Zaterdag 8 april 2017

  Bij sommige banken kun je zelf een pasje ontwerpen. Als je dat gedaan heb is het heel moeilijk een ander pasje die niet van jouw is terug te geven. Dat valt meteen op als je een ander krijgt. Zo kun je goed voorkomen dat oplichters je pas wisselen. Een lekker opvallende foto op je pas en opgelost is het probleem.

  reageer
 • Albert

    Zo 9 april 2017 Zondag 9 april 2017

  Uitstekend idee. Jaren geleden had ik al een leuke foto als voorkant voor mijn pasje gekozen en die komt er bij elke vernieuwing standaard op. Je aziet meteen of het jouw pasje is of een andere.

 • Nora

    Do 6 april 2017 Donderdag 6 april 2017

  Er wordt zo voor gewaarschuwd en toch trappen de mensen erin.

  reageer
 • Ed

    Vr 7 april 2017 Vrijdag 7 april 2017

  Dit is een nieuwe (en bovendien heel sluwe) truc. Deze eerste twee slachtoffers konden dus nog helemaal niet gewaarschuwd zijn. En sommige vormen van oplichting zoals bijvoorbeeld skimmen zijn bijna niet te voorkomen, hoe alert je ook bent.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert