Triatlete loopt 250 kilometer door de Sahara

LELYSTAD
250 kilometer hardlopen, dwars door de Sahara en dat in zes dagen. Gemiddeld dus een marathon per dag. Miranda van der Kroft uit Lelystad gaat de uitdaging aan. Ze doet mee aan de Marathon des Sables in Marokko. Vrijdag vertrekt ze voor de tocht, die dit weekend begint.

Triatlons
Na het lopen van vijf triatlons was de 44-jarige Miranda op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met de Marathon des Sables wil ze haar grenzen opnieuw verleggen.

De tocht moet afgelegd worden met bepakking. In een rugzak moet voor zeven dagen eten en een slaapzak met matje worden meegenomen. Water en een tent om te overnachten krijgen de deelnemers van de organisatie.

Zand
Trainen voor de 250 kilometer lange marathon bleek in Nederland een aardige uitdaging te zijn. Dit omdat de ondergrond niet vergelijkbaar is met de Sahara. Miranda trainde dan ook deels op het strand. Daarnaast zat ze geregeld in de sauna om alvast te wennen aan de hogere temperaturen.

Uitdroging
Grootste gevaar van de tocht zit volgens Miranda in de kans op uitdroging. Ze draagt een horloge die haar elke vijf minuten eraan herinnert om te drinken.

Het doel van de wedstrijd is niet een snelle tijd neerzetten, maar finishen. "Ik heb alle voorbereidingen gedaan. Alles is goed gegaan. Dus laat maar komen", besluit Miranda.


reacties (3)

 • HansR

   

  Miranda, oud lid van brandweer Lelystad, je bent een kanjer. Jammer dat je (nog) niet lid wilt worden van Oudgediendenvereniging Van Brandweer Lelystad, OVBL Vorige jaar heb ik daar als toerist gewandeld en het is er prachtig! Ik hoop nog je verhaal te horen op een inloopavond.

  reageer
 • Robert

   

  Respect voor deze bikkel. Mooie uitdaging. Ze gaat het halen want ze weet afzien betekend. Succes !

  reageer
 • Suzanne ketelaar

   

  Miranda wat ontzettend stoer dat je dit gaat doen!! Heel veel Suc6!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert