Jubilerend Lelystad feestend het jaar door

LELYSTAD
Een korendag met twaalf koren, een vlaggenproject voor basisscholen en een reünie voor de eerste bewoners, zijn een paar van de activiteiten waarmee het 50-jarig bestaan van Lelystad wordt gevierd. Meer dan honderd inwoners hebben de activiteitenagenda samengesteld.

De korendag is op 24 juni. Op vier podia treden totaal twaalf koren op met muziek in allerlei genres. Leerlingen van basisscholen gaan vlaggen voor Lelystad maken, die later dit jaar te zien zijn in de Stadhuisstraat en bij het stadhuis.

Op 21 september wordt in restaurant De Cantine een reünie voor de allereerste inwoners van Lelystad gehouden. Hiervoor hebben zich inmiddels al zo'n driehonderd mensen aangemeld. De reünie is een vervolg op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, waarbij in januari ook al tientallen pioniers aanwezig waren. De eveneens 50-jarige voetbalclub SVL houdt in juni een familiedag.

Woningbouwstichting Centrada brengt later dit jaar een huurwoning terug in de stijl van de jaren 60. Boeren in de omgeving houden deze zomer op hun akkers een picknick.

Alle activiteiten zijn terug te vinden op een speciale webpagina: www.lelystad.nl/jubileumevenementen
 

reacties (1)

  • lelystedeling

     

    Redaktie: Hoe kun je nou een foto van het stadhuis plaatsen met het paneel Lelystad 35 jaar gemeente bij dit item.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert