Grote reorganisatie bij gemeente

ALMERE
De gemeente Almere gaat reorganiseren. Gemeentesecretaris Richard Wielinga brengt het aantal directeuren terug van zeven naar drie en heft een aantal diensten op. 

De gemeentesecretaris is nog geen jaar aan het werk in Almere en verandert de complete organisatie. Wielinga wil niet zeggen waarom deze verandering plaatsvindt en of er ontslagen vallen.

De reorganisatieplannen worden volgende week besproken in het college van burgemeester en wethouders. Volgens een woordvoerder wordt daarna het personeel ingelicht en de gemeenteraad op de hoogte gesteld. Tot die tijd worden er geen vragen beantwoord.

reacties (14)

 • Pzaal

   

  Ontsla de voorstanders van de Flopriade maar.

  reageer
 • Martin

   

  Reorganiseren ... met minder mensen hetzelfde werk doen. Net als in het bedrijfsleven ; slaaf van de baas ! Veel doen voor weinig. Steeds meer eisen ! Doe maar eens onderzoek naar de gestreste samenleving. Automatisering maakt heel veel kapot. Mail cultuur ... snel verstuurd. Maar dan ? Handjes voor de uitvoering worden schaars. De samenleving wordt er niet mooier op. Ik ben geen ambtenaar ... helaas.

  reageer
 • pieter

   

  30 jaar geleden niet met nieuwe politiek begonnen, maar gewoon de Amsterdamse politieke (mentaliteit) gekopieerd, die nu begint vast te lopen, m.a.w. niet voor de mensen, maar voor hun eigen politiek belang.

  reageer
 • Karel

   

  Dat is goed nieuws. Reorganiseren, zoals het in het normale bedrijfsleven ook gaat. Hopelijk wordt er ook drastisch ingegrepen op het als Sinterklaas strooien met onze belastinggelden (zoals bij de FLOPriade) en het geld inzetten voor zaken waar de Almeerders écht iets aan hebben en om verlegen zitten. En net zo belangrijk: het ontstaan van ambtenaren die nu eens écht naar de Almeerders luisteren en goed, eerlijk en snel kunnen communiceren. Ja, ik weet het, het klinkt als een walhalla, maar iedereen mag blijven dromen.

  reageer
 • Hannes

   

  Het zou zomaar kunnen zijn dat er ambtenaren in de weg staan, die met een bepaalde optimisme de waarheid willen vertellen; hoe het niet moet, wat ook bepaalde scenario's in de weg staan!"

  reageer
 • Boels

   

  Maar dat zou goed nieuws zijn! Want dan gaat er een beerput open na de reorganisatie. De dan gepiepelde ex-ambtenaren gaan echt wel aan de bel trekken, zeker nu er een min of meer redelijke klokkenluidersregeling is.

 • laat alle reacties zien
 • Effectiefste

   

  Deze gemeentesecretaris heeft zeker gezien hoe gemotiveerd sommige amtenaren zijn. In onze gemeente en zal u niet verrassen met de naam daarvan valt het s'morgens en s'middags gewoon op als sommige amtenaren van hun auto naar en terug van het gemeentehuis lopen. Het lijkt erop alsof ze de marathon 2x gelopen hebben zo blij lopen ze erbij. Dan nog een x aantal keren een rookpauze, een wandeling in de uren van de baas en ja daar wordt je erg moe van. Ik vraag me dan af hebben ze nog wel energie over om te werken. Zal wel aan mij liggen denk ik dan.

  reageer
 • Frits

   

  Als mensen blij zijn dat ze naar hun auto kunnen lopen, klinkt dat niet alsof ze een prettige werkdag achter de rug hebben...

 • Fred

   

  Zou het ook kunnen dat ze er zo uitzien door het harde werken?

 • Gina

   

  Zo, dat werd eens tijd. Flink de bezem erdoorheen. Hopelijk blijven er wat capabele ambtenaren over die ons nog redden van de financiële ondergang. Wég met die verlieslijdende landbouwtentoonstelling, terug met het normale groen en het degelijke onderhoud van de stad. Of is de reorganisatie om de verliezen te dekken?

  reageer
 • almere

   

  werd hoog tijd dat de bezem er door gaat , het is op het stadhuis een flinke rommel dat lezen we keer op keer weer dat het niet goed gaat . dus een grondige schoonmaak kan daar geen kwaad .

  reageer
 • Nepnieuws

   

  Zolang er niets concreet wordt is het geen nieuws maar stemmingmakerij... Ja natuurlijk: hetzelfde werk doen met minder mensen, helaas is het werk niet hetzelfde en waren de mensen al minder.

  reageer
 • Puk

   

  De " firma Almere " gaat langzaam maar zeker naar de knoppen. Dit door grootheids waanzin. Geen cent te makken voor onderhoud e.d maar wel stug doorgaan met een floriade. We zijn al een van de duurste gemeenten wat heffingen betreft en nog geld tekort komen. Nee, als inwoner zit je eigenlijk op de. "Titanic" langzaam maar zeker down.

  reageer
 • Demo

   

  Ik kan u maar 1 advies geven, verhuizen nu het nog kan.

 • Gerard

   

  Duurste gemeente? Heb je gister het nieuws niet gezien? Almere staat in Nederland op plaats 201 van alle gemeenten in Nederland als het gaat om het totaal aan belastingen en heffingen die er betaald worden. Almere is dus een middenmoter en absoluut geen koploper.

 • Het lijkt mij dat er eindelijk iemand is die zijn normale boerenverstand gebruikt, en een normale organisatie op poten zet. Dergelijke vakbekwame mensen zouden we vaker in een dergelijke organisatie aan het werk willen zien. Dan bedoel ik in de zorg, bij gemeentes, bij de politie, het onderwijs etc... Mensen die nog weten wat normaal doen is..

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Mensen die nog weten wat normaal doen is.. " - normaal doen, dat sleetse mantra van de partij die ons land langzaam verschraalt

 • Dirk2

   

  Lijkt mij een goed voorbeeld voor Lelystad!

  reageer
 • Louise

   

  daar zitten geen 7 directeuren.

 • Ed Molenaar

   

  Het lijkt wel een normaal bedrijf: reorganiseren, iedereen op je eigen functie solliciteren, kruisjes bij boventalligen, kaasschaven, sober sociaal plan en vervolgens zelfde werk doen met veel minder personen.

  reageer
 • waterwijker

   

  Inderdaad, net als in een 'normaal' bedrijf. Waar men zich uit de naad mag werken, richting burn out, ter meerdere eer en glorie van de bekende, op hun reet zittende aandeelhouders. En dan moeten de gemeenten natuurlijk ook naar de beurs om het personeel, net als dat van bedrijven, helemaal te kunnen uitknijpen. Hoe lang moet deze neoliberale nachtmerrie nog duren voordat men wakker wordt en er via de stembus iets tegen doet? Uit de reacties maak ik op dat Lelystad nog wel iest prettiger georganiseerd is. Houden zo.

 • Ambtenaar

   

  Nee, het personeel wordt niet volgende week ingelicht, maar nu. Door jullie.

  reageer
 • Sjef

   

  Dat maakt het probleem niet anders.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert