Ruzie ondernemer en gemeente naar nieuw dieptepunt

ALMERE
De Almeerse ondernemer Marc van Rooij eist 30 euro voor iedere dag dat hij geen antwoord krijgt van de gemeente Almere op een klacht. Van Rooij was de bedenker van het plan om de Floriade naar Almere te halen, maar werd na een tijdje op een zijspoor gezet. De manier waarop dat gebeurde, was niet correct. Hij heeft daarvoor excuses gekregen.

"Gemeente niet integer"
Het huidige conflict draait om niet betaalde rekeningen van enkele honderdduizenden euro’s. Om dat probleem op te lossen, moest er een bemiddelingspoging worden gedaan. In dat proces zijn volgens Van Rooij fouten gemaakt. Leden van het college van burgemeester en wethouders zouden gelogen hebben. Hij verwijt de gemeente niet integer te handelen.

Gemeente aansprakelijk gesteld
Zo’n integriteitsklacht dient binnen een bepaalde periode behandeld te worden en dat is volgens Van Rooij niet gebeurd. Hij stelt de gemeente daarom aansprakelijk. Iedere dag dat de gemeente niets van zich laat horen moet deze een bepaald bedrag betalen. Inmiddels is dat opgelopen tot 30 euro per dag.

Gemeente betaalt geen dwangsom
In een reactie laat de woordvoerder van burgemeester Franc Weerwind weten: “We hebben de termijnen in acht genomen en zijn geen dwangsom verschuldigd”.

Klik hier voor de correspondentie tussen Marc van Rooij en de gemeente.

reacties (9)

 • Hekking

   

  De gemeente Almere blinkt uit in blunderen. Maar niet integer handelen is zeer ernstig. En waarom verbaast het mij niet dat deze beschuldiging wordt geuit. Precies, weinig vertrouwen in de bestuurders van deze stad.

  reageer
 • Hannes

   

  Wat het totale project zo ongelofelijk maakt, dat komt door de arrogantie van de vastgoedsector. Om na de Floriade een woonwijk te realiseren; waar men met een organisatiestructuur op lange termijn aanvast wil knopen! "En dat heeft men in het begin al duidelijk weten te maken; waar de gemeenteraad niet omheen kan blijven draaien! " Het zijn nu eenmaal twee totaal verschillende activiteiten!"

  reageer
 • Strontvlieg

   

  Waar geld is .....

  reageer
 • Rijdenderechter

   

  Kijk es an, daar zitten dus veel meer stropdassen welke heimelijk parasiteren, hierbij hebben we dus de deksel van de beerput openliggen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Helemaal eens Frits. Alle betrokkenen persoonlijk financieel aansprakelijk. Winsten natuurlijk ook. Zou de Floriade er gekomen zijn als pvda,vvd,cda,la,gl echt verantwoordelijk zouden zijn?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lexje

   

  Floriade wordt het faillissement voor Almere De rekening gaat naar de burgers. Domdomdiedeldiedom

  reageer
 • Koen

   

  Ondernemer heeft een zakelijk conflict en stelt dat hij harde bewijzen heeft. Onbegrijpelijk dat hij niet naar de rechter gaat en persee politiek wil maken. Heeft meer met gekrenkte ego te msken dan geld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dus die gast die het onzalige idee had voor dit miljoenen project, gaat nu voor nog meer kosten zorgen?

  reageer
 • Frits

   

  Wat een zielige manier om geld te proberen te verdienen. Voor een consultant trouwens ook erg slecht Nederlands, met veel kromme zinnen en cirkelredenaties. Als ik de gemeente was, zou ik de heer Van Rooij gewoon weer de kans geven voor een fors aandeel te participeren in de Floriade (inclusief verliezen).

  reageer
 • Dirk2

   

  U slaat de spreekwoordelijke "spijker" op z'n kop! (En dat Nederlands is i.d.d. bijzonder slecht)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert