Twee beveiligingsbedrijven failliet verklaard

FLEVOLAND
Twee Flevolandse beveiligingsbedrijven zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om M&M beveiliging uit Almere en Vario Beveiliging uit Lelystad. Volgens een curator is er geen verband tussen beide faillissementen. 

Het faillissement van Vario Beveiliging in Lelystad kost 25 mensen hun baan. Er wordt momenteel nog doorgewerkt om schade te voorkomen bij opdrachtgevers. Ook hebben zich al meerdere geïnteresseerde partijen gemeld om te praten over een doorstart. Volgens de curator hebben deze zaken prioriteit en is er op dit moment nog geen tijd geweest om onderzoek te doen naar de oorzaak van het faillissement. De Interim-directeur laat weten dat hij op dit moment niet inhoudelijk kan reageren, maar dat er wel vanalles is misgegaan.

Volgens de Kamer van Koophandel werken bij M&M beveiliging in Almere 45 mensen. Het bedrijf had geen interesse om te reageren. Volgens de curator gaat het bedrijf in verzet tegen het faillissement en acht hij de kans groot dat het wordt teruggedraaid, omdat het bedrijf wel aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

UPDATE: Op 12 april is het faillissement van M&M Beveiliging teruggedraaid door de Rechtbank Midden-Nederland.

reacties (10)

 • uhh

   

  Dirk soms ligt het aan andere factoren dan de door jou genoemde ;)

  reageer
 • Es

   

  Fair was echt een fijn bedrijf, nu met de G4S overname nog veel beter.

  reageer
 • Tuuk

   

  Nee FAIR dat was een geweldig bedrijf? Niet geweldig naar hun klant maar al helemaal niet naar hun personeel! Krijg nog een heleboel geld van ze!

  reageer
 • Dirk2

   

  En weer twee lokale bedrijven kapot door externe concurrentie gevoed door de honger naar ouderwets inkopen (lees uitknijpen) door de lokale overheden. Heb lef en gun ook de lokale ondernemer de opdracht door deze in de aanbesteding beter te verkavelen. Zo moeilijk is dat niet!

  reageer
 • Jond

   

  Eerder al werd Fair overgenomen door G4S. Wat een drama-bedrijf is dat zeg!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Zwart

   

  Hoop dat Vario zelf nog een doorstart kan maken gun hun dat

  reageer
 • susan

   

  laten ze eerst maar eens goed en geschoold en vooral personeel aannemen die dit werk echt wilt doen en niet staan lanterfanten op evenementen om alleen maar de bink uit te hangen en dan heb ik het over Almere

  reageer
 • Alexs

   

  het wordt eens tijd dat opdrachtgevers eerst voor bedrijven uit hun eigen regio gaan werven

  reageer
 • Blok

   

  Ik begrijp dat de curator zich bij u mag melden om de doorstart te bespreken!?

  reageer
 • Steve

   

  Wel jammer van vario beveiliging. Maar voor ons een kans om Flevoland te krijgen met de klanten voor surveillance diensten. SE security services heeft nog ruimte voor nieuwe klanten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert