Organisatie achter jongleerfestival bankroet

ALMERE
De stichting die vorig jaar zomer het Europees Jongleerfestival in Almere heeft georganiseerd is failliet verklaard.

In Almere werd ruim een week gejongleerd door zo'n 6.000 mensen uit heel Europa. Dat waren meer deelnemers dan vooraf door de organisatie ingeschat. Toch bleven de bezoekersaantallen achter bij de verwachtingen. Een oud-medewerker van het festival wist te melden dat daarom verliezen zijn gemaakt.

De Stichting Europees Jongleerfestival 2016 was in het leven geroepen om het eenmalige evenement te kunnen houden. Met het faillissement moeten schuldeisers er rekening mee houden dat ze nooit betaald zullen worden. De curator doet op dit moment nog onderzoek naar het bankroet. 

reacties (3)

 • Boels

   

  Jong geleerd, oud gedaan ;-) Dat noem ik nu jongleren.

  reageer
 • Carl

   

  Ach ja in 2022 komt de floriade erbij, gemeente kijk eens als er iets georganiseerd wordt in Almere, wat voor bezoekers erop af komen. Niks nada

  reageer
 • Van Haven

   

  Vreemde vergelijking. De Floriade is jaren van tevoren al regelmatig in het nieuws, dat geeft bekendheid (zelfs negatief nieuws geeft landelijke naamsbekendheid). Van dit jongleerfestival had ik, terwijl ik in Almere woon, niets gehoord. Pas achteraf zag ik foto's. De kans dat niet-Almeerders van niets wisten is groot.

 • Tijmen

   

  Fantastisch nieuws! Geen geluidsoverlast meer :-)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert