Te weinig aanmeldingen voor PVV in drie gemeenten

FLEVOLAND
De PVV gaat niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Noordoostpolder, Zeewolde en Dronten. In die plaatsen hebben zich te weinig mensen aangemeld om raadslid te worden. De partij wilde in alle Flevolandse gemeenten meedoen.

Volgens fractievoorzitter van de provinciale PVV-fractie Chris Jansen moet er voldoende keuze zijn uit mogelijke kandidaten om uiteindelijk tot een goede lijst te kunnen komen. Op Urk en in Lelystad en Almere is dat het geval, maar in de drie andere plaatsen niet.  

Selectie is veel werk
Jansen bepaalt samen met twee andere provinciale PVV'ers wie er in de verschillende gemeenten op de lijst komen. "Als er een aantal plaatsen bijkomt waar we voor het eerst mee gaan doen, dan is het veel werk om de meest geschikte kandidaten te selecteren. Ons doel is om dat goed te doen en niet zozeer om in zoveel mogelijk gemeenten mee te doen."

Geen inmenging van Wilders
De provinciale PVV'ers opereren helemaal zelfstandig in het keuzeproces, zonder verdere inmenging van de Haagse partijtop. "We hebben daarin volledige autonomie. Vooraf hebben we overleg gehad met Geert Wilders wat de beste aanpak is, maar nu is het in onze hand."

Les in politiek handwerk
Als de kandidaten zijn geselecteerd, krijgen ze in klasjes les in het politieke handwerk. "In principe komt iedereen die onze standpunten ondersteunt in aanmerking, politieke ervaring is niet nodig. Ook moeten ze niet bang zijn om het PVV-geluid te laten horen. Ze moeten zich ook bewust zijn van de gevolgen die het kan hebben als je PVV-volksvertegenwoordiger bent. Dat betekent dat je soms wordt lastiggevallen", zegt Jansen.


reacties (6)

 • Gekke Henkie

   

  Ik zou best willen maar heb een vrouw en kinderen Die worden bij een actief PVV politiek lid blootgesteld aan de zg democratie linkse en fijn christelijke mensen Wat er met hen en je bezit gebeurd hebben we allemaal kunnen zien......

  reageer
 • Maaike

   

  Dat gebeurt niet alleen PVV politici hoor, ik denk dat elke politicus wel vervelende of bedreigende berichten via social media toegestuurd krijgt. En laten we de auto's van de Groen Links fractievoorzitter uit Wormerland niet vergeten. Zij gingen in de hens omdat de Groen Links fractie niet tegen de opvang van vluchtelingen was. Dat geweld komt dus niet van links, maar van rechts. En dan zijn er nog de brandbommen die rechtse lieden op een moskee hebben gegooid. Daar zijn mensen voor terrorisme voor veroordeeld. Maar blijf je sprookjes over het kwade links geloven.

 • Eeik

   

  Hoe kun je iemand serieus nemen die de verantwoordelijkheid niet wil en durft te nemen en alleen lekker makkelijk z'n zakken wil vullen door vanaf de zijlijn te roeptoeteren over allerlei onhaalbare ideeën?

  reageer
 • Henk

   

  Dus dat is het idee! Wilders komt 5 minuten in je gemeenteraad azjnzeiken over een AZC (Zeewolde) en er zijn meteen geen geschikte kandidaten te vinden. Wilders kom svp ook in Lelystad 5 minuten praten (en dan snel weet met staart tussen de benen weg).

  reageer
 • Jan

   

  Aldus een zwaar teleurgestelde PvdA kiezer die nog even probeert een sneer uit te delen naar de partij die wel zetels erbij heeft gekregen bij de verkiezingen..

 • Rick.

   

  Jammer in Zeewolde waren ze een welkome aanvulling geweest.

  reageer
 • Kees

   

  Mee eens dat vind ik ook jammer.

 • Frits

   

  Had je dan aangemeld.

 • An

   

  Krijgen wij in Lelystad nu ook dat gekrakeel zoals in Almere. Daar zitten wij echt op te wachten op dat niet constructieve inbreng.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Verkiezingen

   

  Hoe kun je lid worden van de PVV? volgens de wet is er maar 1 lid: Geert Wilders... Volgens mij kun je ronselen tot je een ons weegt, maar zijn al die kandidaten geen rechtsgeldig lid van de PVV, dus gaan ze er voor zichzelf zitten!

  reageer
 • Frits

   

  Een raadslid wordt altijd als persoon gekozen. Je hoeft daarvoor geen partijlid te zijn. Er zijn meer partijen, bijvoorbeeld zelfs de VVD, die ook toestaan dat een fractielid ook van andere partijen lid is, of omgekeerd, dat een VVD-lid voor een andere partij politiek actief is. De PVV zal ongetwijfeld van andere kandidaten eisen dat ze een verklaring ondertekenen dat ze de PVV-idealen trouw zijn en het landelijke programma ondersteunen; misschien zelfs dat ze een financiële afdracht moeten doen aan de landelijke partijkas. Maar verder zijn de lokale PVV-fracties vrij. Dat is ook wat continu benadrukt wordt. En dat is ook logisch, als je geen lid van de landelijke partij kan zijn. Ik ben wel benieuwd hoe de fracties dat lokaal gaan regelen, bijvoorbeeld met de gezamenlijke fractiekas. Daar zal wel iets voor geregeld moeten worden.

 • Hans

   

  Volgens de wet stem je bij gemeenteraads-, provinciale en landelijke verkiezingen op personen; niet op partijen. Derhalve is het dus mogelijk om met voorkeurstemmen gekozen te kunnen worden of als iemand zich afscheidt van de partij of groep bij wie hij zich aangesloten heeft, zijn zetel mag behouden indien hij daarop staat. Inderdaad kan je geen lid van de PVV worden; je kan dus geen invloed op de partijkoers uitoefenen. Het democratisch gehalte van de partij is 0,0 procent. Bij de PVV zijn ze dus op zoek naar mensen die geen politieke ervaring hoeven te hebben maar wel de standpunten van de partij ondersteunen. Nou, kan dus weer leuk worden... Na een tijdje krijg je het gebruikelijke gekrakeel met afsplitsingen als gevolg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert