Dijksma belooft Overijssel duidelijke taal over Airport

FLEVOLAND
Staatssecretaris Sharon Dijksma laat precies op papier zetten wat de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport zijn voor Overijssel. Dat heeft zij vandaag toegezegd in een overleg met de gedeputeerde Boerman en vertegenwoordigers van drie Overijsselse gemeenten.

De delegatie sprak in Den Haag met Dijksma, omdat er de laatste maanden onder inwoners grote onrust bestaat over de vliegroutes van en naar Lelystad. Vliegtuigen zouden op 1850 meter of minder over het Vechtdal en Steenwijkerland komen en daarmee voor herrie zorgen.

Dijksma heeft meermaals gezegd dat er sprake is van onnodige onrust en misverstanden en dat vliegtuigen onderweg naar Lelystad niet onder de 1850 meter komen. Zij heeft dat donderdag in het gesprek herhaald.

Volgens burgemeester Noten van Dalfsen komt een deel van de zorgen voort uit onduidelijk taalgebruik in de brieven die Dijksma en kabinetsadviseur Hans Alders hebben gestuurd. Met klip en klaar taalgebruik wordt de situatie duidelijk. Het ministerie komt binnenkort met een brief.

Noten is door het gesprek gerustgesteld en zal dit ook overbrengen aan de werkgroep Hoog Overijssel. Die heeft ruim 17.000 handtekeningen verzameld voor een petitie, die oproept om de vliegroutes over Overijssel hoger te maken.

 

reacties (10)

 • Maarten

   

  Ben helemaal gerustgesteld, vliegtuigen komen niet onder de 1850 meter, dus ze blijven dan op zeg maar 1860 meter, de geluidsoverlast is dan vele maar dan ook vele malen minder als op 1840 meter. Dus het probleem is helemaal opgelost!

  reageer
 • Jantje

   

  Natuurlijk gaat Lelystad Airport vanaf 2019 heel veel overlast geven, maar dan vooral in Flevoland, want daar moeten de grote vliegtuigen juist allemaal onder 1800 meter een rondje blijven vliegen totdat ze vanaf Biddinghuizen pas gas kunnen geven en echt kunnen opstijgen naar grotere hoogte. Boven heel zuidelijk Flevoland moet extra laag worden gevlogen omdat er anders botsingen plaatsvinden met het Schipholverkeer, want Lelystad Airport ligt veel te dicht bij Schiphol.

  reageer
 • Ria

   

  Wat een gezeur allemaal. De vliegtuigen die op schiphol landen vliegen ook laag over de Oostvaardersplassen. Daar is toch ook niks aan de hand. En over Lelystad en Almere wordt ook over gevlogen. Overijssel (Dalfsen) zoekt slijkers op laag water. Ze zijn mijns inziens boos omdat Lelystad raport niet de naam wil veranderen in "LELYSTAD ZWOLLE AIRPORT"

  reageer
 • Md500

   

  Deze Staatssecretaris Sharon Dijksma weet niet waar ze over praat, het gaat heel veel geluidsoverlast geven, ik zeg praat eens met de verkeersleiders of vliegers. Het was beter geweest een nieuwe luchthaven in het markermeer te bouwen dan dit rampzalige plan van vliegveld Lelystad. Kortom het doordrammen van enkele mannetjes die geen verstand van de luchtvaart hebben. Een gepensioneerd vlieger.

  reageer
 • Maartje

   

  Sinds wanneer heeft de directie van Schiphol geen verstand van luchtvaart? Klinkt meer als jaloerse onzin

 • Rob

   

  Volgens mij weet Tante Bollewop het ook niet meer, iedere keer weer een ander verhaal, ieder keer weer een ander onderzoek in de Lelystad Airport Soap.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Ben benieuwd waar deze PvdA Staatssecretaris nu weer mee komt? Tot nu toe was het allemaal kommer en kwel en heeft het alleen maar tot vertraging geleid! En dat kost regionaal geld! Stop met miepen, start met vliegen!

  reageer
 • Jaap

   

  Wat is de winstvan vliegen?

 • Hans Keuper

   

  Vraag 1 - hoe kan een vliegtuig op Lelystad Airport landen zonder daarbij onder de 1850 meter te komen? Vraag 2 - waarom is het zo muisstil bij de zogenaamde natuurbeschermingsorganisaties Staatsbosbeheer ( o.a. Weerribben, Kuinderbos & Oostvaarderplassen ) en Natuurmonumenten ( o.a. De Wieden, Rijksmonument Waterloopbos )? Antwoord 2 - Omdat deze quasi-natuurbeschermingsorganisaties met tientallen miljoenen euro's belastinggeld zijn afgekocht ( Ontwikkeling Oostvaardersplassen en Marker Wadden ).

  reageer
 • Frits1

   

  zeer juist geformuleerd !!!

 • Frits1

   

  De geluidsoverlast zal voor heel veel inwoners van Flevoland en deels Overijssel zeer groot zijn. Minstens zo erg: het Fijnstof!!! Een opstijgend vliegtuig produceert net zoveel fijnstof als 1.000.000 (1 miljoen) vrachtwagens. Groen links verhoog de tax op kerosine en vliegreizen !!!!! En laat de mensen die per auto hun inkomen moeten verdienen met rust!

  reageer
 • Bas

   

  Alsof Groen links iets heeft in te brengen en regeert...

 • Co piloot

   

  Eerst maar even de veiligheid van Schiphol tot op een ware pijl brengen! Ze zijn al druk bezig voor eigen uitbreiding op eigen terrein!! En dat is klip en klaar duidelijke taal!

  reageer
 • Barbara

   

  Burgemeester Dalfsen wil natuurlijk ook nog graag een termijntje erbij. Zo onduidelijk zal het taalgebruik vast niet geweest zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert