Woningbouw boven verwachting goed

ALMERE
Dit jaar worden zeker 1.800 woningen in Almere gebouwd die deels dit jaar en anders volgend jaar op de markt komen. De gemeente verwachtte eerst een groei van 1.200 huizen, maar dat aantal wordt fors overschreden. Wethouder Tjeerd Herrema denkt zelfs uit te komen op 2.000. Vastgoedontwikkelaar Syntrus Achmea heeft zich gemeld bij de gemeente en dat bedrijf wil 1.000 huurhuizen in de vrije sector op verschillende plekken in Almere bouwen.

De gemeente heeft daarom oude bouwlocaties die nooit bebouwd zijn weer aangeboden aan ontwikkelaars. Zo worden er op dit moment ontwerpen gemaakt voor de parkeerplaats tussen het ziekenhuis en de winkels om daar flats neer te zetten. Concreter zijn de bouwplannen op de parkeerplaats naast het stadhuis, waar vroeger de bibliotheek zat. Op de begane grond komen winkels, daarboven woningen.

De vraag naar woningen komt vanuit de eigen stad, zegt wethouder Tjeerd Herrema. Ook is er een grote vraag naar huizen in Almere Poort en Duin door woningzoekenden uit de regio Amsterdam. Nobelhorst en Vogelhorst trekken juist weer meer belangstellenden uit het Gooi.

reacties (5)

 • Sandra A.

   

  Waarom nog meer flats, nog meer koopwoningen en vooral vrije sector huurwoningen? Er moet een flinke voorraad sociale bouw bij. En de verkoop van de sociale bouw moet meteen gestopt worden. Daarnaast moet de bestaande sociale bouw eens flink gerenoveerd worden en niet alleen een keukentje of badkamertje, nee ook de beglazing upscalen naar HR++ en de dak/spouwisolatie updaten naar anno 2017. Steek daar eens geld in. Ik word schijtziek van al die koopwoningen en dure flats hier in almere. De sociale huurder wordt gewoon weggepest door de Gemeente Almere. Neem nou Goede Stede. Die verhuurt geen 1 woning meer onder de 635,- euro. En zelfs in de 635 euro categorie is van Goede Stede nog amper een woning te vinden. Alles van hun zit in de top huursegment van 710 euro (niet beschikbaar voor mensen met huurtoeslag). Schandalig. Gemeente Almere doet er niks tegen. Ze hebben zelf gekozen de verhuurders hier de vrije hand te geven en zitten nu met de gebakken peren. Dhr. Soetekouw PVDA heeft zelf erkend dat dit inderdaad een flinke kink is in de afspraken die zijn gemaakt. Roep deze dan terug!! Doe er dan wat aan!! 12 jaar wachten voor een woning, het is van de zotte.

  reageer
 • Bauk

   

  Maar na 12 jaar als woningzoekende ingeschreven staan , nog steeds geen woning, nog steeds 50 mensen voor mij.

  reageer
 • Faerie

   

  Volgens mij is er helemaal niet veel vraag naar vrije sectorwoningen. Zeker niet onder de voorwaarden waarmee deze worden verhuurd, waardoor ze voor veel middeninkomens onbereikbaar zijn. Dat moet eerst worden aangepakt. Verder kun je makkelijk aan een woning komen in de vrije sector, er is geen wachtlijst. Zonde dat daar grond naartoe gaat die beter voor de echte vraag kan worden gebruikt. De grote vraag in Almere is op sociaal woongebied, waar de wachtlijst enorm is. De meerderheid van woningzoekenden zoekt goedkope (kleine) eengezinswoningen, maar waar bestaat het gros van de nieuw te bouwen projecten uit: (kleine) appartementen en eenpersoonskippenhokken voor mensen die daar kort zullen wonen en daarna door zullen willen stromen naar groter. Terwijl dit soort kleine woningen weer meer beschikbaar komen als mensen die er zitten kunnen doorstromen. Herrema klopt zichzelf enorm op de borst, maar ik blijf het pertinent niet met hem eens wat betreft waar de aandacht naar uit gaat in deze stad.

  reageer
 • Maartje

   

  Almere is inderdaad in trek bij inwoners uit Amsterdam Zuidoost. Geen twijfel over mogelijk.

  reageer
 • Carl

   

  Tuurlijk de eigen inwoners mogen 10 jaar ingeschreven staan, mochten ze scheiden, of hun koopwoning niet meer kunnen betalen, maar er wordt rekening gehouden mensen uit Amsterdam en het gooi ongelooflijk dit923379

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert