Aantal klachten over geluidsoverlast neemt toe

FLEVOLAND
Het aantal meldingen over geluidsoverlast in Flevoland is toegenomen. De politie werd vorig jaar 3.300 keer voor geluidsoverlast gebeld. Het jaar daarvoor was dat nog 2.500 keer. Dat blijkt uit cijfers die dataplatform LocalFocus van de politie heeft gekregen.

In alle Flevolandse gemeenten nam de geluidsoverlast toe, behalve op Urk. Daar kwamen iets minder meldingen binnen. De meeste overlast werd in Almere ervaren. De politie daar kreeg bijna 1.700 telefoontjes.

Opvallend is dat er in alle plaatsen nauwelijks meldingen waren van overlast als gevolg van evenementen of vanuit de horeca. Vrijwel alle overlast had een andere bron, zoals een feestje bij de buren.

[https://localfocus2.appspot.com/58e62e2f8a94f]

reacties (7)

 • ron

   

  nou ik draai geregeld feestjes in almere met de drive in en ik heb nog nooit klachten gehad en ik doe dit nu al bijna 9 jaar ik heb ooit een keer een decibel meter mee genomen en kwam toen op 120 decibel en zelf toen geen enkele klacht gehad laat staan dat ik politie heb gezien

  reageer
 • Rob

   

  Ook dit is de wereld van Schoonenberg.....

  reageer
 • Vera

   

  Cijfers van meldingen vallen eigenlijk nog wel mee. Weet niet of ze betrouwbaar zijn. Gros meldt niet eens meer de overlast. Beschaving zo weten ze, heeft nauwelijks enige waarde meer, en heb je nog een redelijk gehoor dan moet je dat vooral in de doofpot zien te stoppen.

  reageer
 • Gewoon een burger..

   

  Het ergste moet nog komen, wat denk je van al die asoos die weer tot laat in de avond of zelfs diep in de nacht gaan BBQen en of een vuurkorf aansteken¿¿¿¿ Wordt tijd dat het allemaal verbieden........

  reageer
 • Jaap

   

  Mooi woord "verbieden" Allemaal 's avonds om 8 uur op de bank Gtst kijken de rest verbieden. Mensen storen en ergeren zich tegenwoordig aan alles wat niet in hun kraam te pas komt.

 • Ed Molenaar

   

  Waar doe je melding en wanneer mag je spreken van geluidsoverlast? Ik hoor dat de trein veel geluidsoverlast geeft, maar zijn diegenen daar niet zelf gaan wonen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wimjc

   

  Toen ik een nieuwe huurwoning had in Zeewolde en een gaatje boorde om de kapstok op te hangen, stonder er bij ons ook 2 poitieagenten aan de deur. Ja echt 's middags om 2 uur. Geluids overlast. Belachelijker kan natuurlijk niet. Ik dacht altijd dat de politie heel andere taken had.

  reageer
 • Robert

   

  Twee keer in de week overlast van de studentenvereniging in Almere. Gemeente doet niets, politie komt langs en daarna begint de ellende van vooraf aan. Totaal gebrek aan respect voor de buurt. Dit is de samenleving anno 2017, problemen die niemand oplost.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert