Grote belangstelling voor Rondje Weerwater

ALMERE
Tientallen bezoekers kwamen in KAF in Almere bij elkaar om te praten over Rondje Weerwater. Een maand geleden werd het plan gepresenteerd om het gebied rond het Weerwater recreatief te ontwikkelen en aantrekkelijker te maken.

Instanties uit Almere Stad kwamen als eerste aan het woord. Zij reageerden over het algemeen positief maar zitten wel met vragen. Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere noemde het beheer van het gebied een aandachtspunt. ''Het onderhoud moet goed geborgd zijn, zodat het niet ergens een stille dood sterft.''

Ort kreeg bijval van Jeroen van de Wiel, directeur van KAF. Van de Wiel maakte zich hard voor de kunst in het centrum. Hij benadrukte om kunstwerken vooral te centreren rond de Esplanade en niet te verspreiden over verschillende parken.

Ook buurtbewoners zaten met vragen. Zo werd er gevraagd of de nieuwe plannen voor overlast kunnen zorgen. De gemeenteraad van Almere neemt de vragen mee. Het hele plan kost ruim 21 miljoen euro en is pas in 2026 klaar.

reacties (5)

 • Almeerse

   

  Wordt er ook iets ingepland voor de jeugd en ouderen? Zoals klimrekken of iets als calesthenics (soort fitness apparaten voor buiten) Daar is het rondje weerwater heel geschikt voor!

  reageer
 • Karel

   

  Ja, hoor. Nog meer herrie en overlast voor de omwonenden. Wie gaat dat allemaal onderhouden? En is bij de lieve jeugd van Almere de handhaving stand by?

 • Hannes

   

  Het Rondje Weerwater kan 5 jaar eerder klaar zijn; als de Floriade/woonwijk een andere wending gaat krijgen! Redden wat er te redden valt,en stop met de zo onzekere financiële verschillende activiteiten!" Dan wordt het Rondje Weerwater voor de omwonende decennialang een Florade op zich! ("Alle nu geplande nieuwgebouwde wijken kunnen op korte termijn met de huidige technologie gebouwd worden, waar men niet nog eens op zo'n kwetsbare eiland 5 jaar en langer op moet wachten!! Want zo blijft Almere achter de feiten aanlopen!!")

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Waanidee. Er is geen reden om uw idee te volgen.

 • Karel

   

  Veel vragen. Maar wat waren dan de antwoorden? Slappe zoethouders, vermoed ik? 21 miljoen!!! Wat kan daar niet allemaal van gebeuren om het leven in Almere aangenamer van te maken!! Handhaving, jeugdzorg, normaal onderhoud van stad en groen. Maar het blijft natuurlijk niet bij die 21 miljoen, dat weet iedereen incluis de verantwoordelijken. En toch maar stug doorgaan.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Waarom zou je nieuwbouw budget opstoken aan uw waanideeën. De stad wordt al goed onderhouden, er is plenty jeugdzorg en handhaving. Die 21 miljoen is praktisch voor 10 jaar, voor u lijkt het veel maar bij de geldverbranding op jeugdzorg is het een schijntje.

 • Arie

   

  Dit ken ik. Aan de vooravond van de Floriade is dit bewoners ook gevraagd. Er is toen door bijna iedereen uitgesproken dat het mooi zou zijn de natuur als recreatiegebied te behouden, zoals het was. Dit is toen roemloos ten onder gegaan. En HOPS: daar was de Floriade.

  reageer
 • Hekking

   

  Rondje Weerwater ? Alles inmiddels al flink verpest door de komst van die grote flop. De gemeente zal er wel weer alles aandoen om het nog verder te vernietigen. Deze gemeente heeft alleen slechte plannen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert