Raad deelt kritiek op brandweerplannen Lelystad Airport

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten staat vierkant achter de bezwaren die burgemeester Aat de Jonge heeft over de brandweerzorg op Lelystad Airport. Alle partijen zijn het met hem eens, zo bleek donderdagavond. 

Als Lelystad Airport straks is uitgebreid wil het Flevolandse brandweerkorps graag de brandweerzorg op het vliegveld verzorgen. De zes gemeenten in Flevoland hebben eerder besloten daarop in te zetten. Dronten ziet het plan inmiddels niet meer zitten

Burgemeester Aat de Jonge noemt het een taak van het vliegveld zelf om de brandweerzorg uit te voeren. Op andere vliegvelden, zoals Schiphol, is dat ook de manier waarop het geregeld is. De Flevolandse brandweer ziet echter voordelen als het zelf aan de slag gaat op Lelystad Airport. 

Dronten staat voorlopig alleen in de kritiek op de plannen.“Kunnen wij nou verplicht worden tot het aanvaarden van een niet wettelijk taak?” vroeg De Jonge zich hardop af. “Ik weet het niet? Het is een interessant moment dat we tegemoet gaan.” zo antwoordde hij zelf.

reacties (23)

 • Jop

   

  Armetierig klopt ja vooral in Lelystad, ligt niet zozeer aan Lelystad maar aan de mensen zelf en daar helpt Lelystad Airport niets aan.

  reageer
 • pieter

   

  Iedere nieuwe ontwikkeling in het "armetierige Flevoland" wordt bij voorbaat door veel lieden de grond ingeboord. Hoe meer mensen met werk, hoe meer mensen hebben te besteden, dus minder verloederde winkelcentra.

  reageer
 • Rob

   

  RyanAir, klopt door uitbuiting van zijn piloten en verder door te opereren tegen minimale kosten, lees met weinig personeel. Overige nieuwe bedrijven zijn geen nieuwe maar komen van elders oa Schiphol. logistiek.

  reageer
 • 4x4

   

  Mag Swifterbant dan bij Lelystad komen aub?

  reageer
 • Frits

   

  Ik denk ook dat Dronten maar snel over moet gaan naar een andere Veiligheidsregio. Niemand dwingt ze bij de Veiligheidsregio Flevoland te blijven. Ga toch lekker naar de Veiligheidsregio IJsselland! En neem Urk en Noordoostpolder maar mee als die ook gaan piepen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Droom verder en geef eens steekhoudende argumenten tav het toekomstige vliegveld ipv mee te lopen in onwetendheid zonder argumenten.

  reageer
 • Frits

   

  RyanAir is inmiddels de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa, en er worden stevige winsten geboekt. Met de arbeidsplaatsen gaat het ook prima. Geweldig dat we die in Flevoland binnen gaan halen. En met de belangstelling voor de bedrijventerreinen naast Lelystad Airport gaat het ook prima.

  reageer
 • Roel

   

  Iemand roept weer wat over Lelystad Airport en rabiaat tegenstander Rob slaagt er met een onsamenhangend verhaal in van die mug weer een olifant te maken. Kinderlijke stemmingmakerij. Leg je er nou maar bij neer dat het vliegveld er komt en verhuis naar.... Ja, waar naar toe? Flevoland zal je niet missen.

  reageer
 • Maartje

   

  Hoho spreek voor jezelf. De overgrote meerderheid van de Flevolanders is voor hoor. Alleen hebben die geen behoefte om in discussie te gaan met negatieve betweters die maar wat kletsen

  reageer
 • hockeymoeder

   

  niet mee doen ,en je woont er wel naast denk aan de burger.

  reageer
 • pieter

   

  Vanwaar ineens die intense belangstelling voor het vliegveld, Dronten heeft zich er nooit echt mee bemoeid.

  reageer
 • Aha

   

  Aha, een aandeelhouder van Schiphol !

  reageer
 • Daan

   

  Dat bewijst dus dat de brandweer van dat vliuegveld in gebreke is gebleven: Wel "hellup" willen roepen als ze het zelf niet aankunnen, maar niet eens de moeite nemen die korpsen zelfs maar een platte grond aan te leveren: Klasse, en vooral verantwoord ........

  reageer
 • Rinus

   

  Misschien wil Aat samen met Kampen/Zwolle? Wel profiteren van de regio maar niet bijdragen?

  reageer
 • Bas

   

  Poeh zoveel onzin met zoveel woorden. Vermoeiend hoor

  reageer
 • hendrik

   

  Mooi verwoord Rob, deze luchthaven is de grootste 1-april grap van Nederland met helaas schadelijke gevolgen voor milieu, omwonenden en economie. Bestuurders die verantwoordelijk zijn geweest voor het doordrukken zouden zich kapot moeten schamen. Zeker geen project om trots op te zijn.

  reageer
 • Piet

   

  Schiphol heeft ook drie brandweerposten op het veld zelf, maar daarnaast afspraken met de omliggende korpsen dat ze in geval van calamiteit bijspringen. Ze hebben wel eens gevraagd aan die korpsen of die wisten wat ze in zo'n geval moesten doen. Bleek dat ze niet eens een plattegrond van de luchthaven hadden, laat staan dat ze de verkeersregels kenden. Toen hebben ze maar zo af en toe een oefening ingepland.

  reageer
 • Rob

   

  Ik nodig u graag uit om eens met gegronde tegenargumenten te komen, ben heel erg benieuwd. Het gaat er niet om in iedergeval dat ik tegenstander ben maar de noodzaak en de manier van totstandkoming ontbreekt mij volledig.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat wordt ook niet verwacht. Er komt gewoon een betaalde afdeling bij met een kazerne op het vliegveld. Die kazerne is dan van Flevoland en niet dan Dronten of dergelijk.

  reageer
 • Jaap

   

  Dat je een tegenstander bent wisten we al. Maar dat je zoveel argumenten weet te verzinnen om je gelijk te halen is nieuw voor mij.

  reageer
 • Jos '56

   

  Had het niet beter kunnen verwoorden.

  reageer
 • kees d.

   

  Brandbestrijding op een vliegveld is een specifieke taak dat doe je er als Regionaal Brandweer Korps niet zomaar even bij. Je kan en mag altijd assistentie verlenen.

  reageer
 • Rob

   

  Wat een zooitje is het toch met dat vliegveldje, de verwachte arbeidsplaatsen vallen tegen, vluchtroutes staan ter discussie, brandweerplan deugt niet, verkeertoren en benodigde verkeersleiders niet op orde, verwachte geluidshinder voor de omgeving. zowieso het hele nut van dat vliegveld is nog steeds niet aangetoond alleen dat er straks lowbudget maatschappijen op gaan vliegen waar geen knoop aan te verdienen valt voor de beoogde business alleen dat men voor een paar tientjes kan vliegen. Nee alles moet en zal onderschikt gemaakt worden om maar te kunnen vliegen wat het ook kost maar wel met een verziekte woonomgeving van herrie en luchtvervuiling bedacht door een stelletje onbekwamen lieden die zich hebben laten lijmen door de Schiphol Group die zelf ook met de handen in het haar zitten t.a.v. Schiphol en zijn jaarlijkse groei van +/- 8 tot 10% waar al jaren geleden een heel ander aantal max. Landingen/ vertrek afgesproken waren naar de toekomst toe maar toch door list bedrog en manipulatie steeds verder kan groeien. Stop met die flauwekul met grasbaan Lelystad!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert