"Geld niet belangrijkste factor bij besluit Emmeloord Centrum"

EMMELOORD
Financiële overwegingen moeten niet doorslaggevend zijn bij de beslissing over de vernieuwing van het stadshart van Emmeloord. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken op zaterdag zegt wethouder Henk Suelmann van Noordoostpolder dat hij de kwaliteit van de plannen voorop wil stellen, omdat het nieuwe centrum tientallen jaren mee moet.

Suelmann wil daarmee de indruk wegnemen dat het gemeentebestuur een variant met een supermarkt bij De Deel er door wil drukken, omdat die financieel het gunstigst uitpakt voor de gemeente. 

Belangstellenden kunnen zaterdagmiddag reageren op de uitgewerkte varianten tijdens een Stadscafé in de Lange Nering in Emmeloord. Woensdag is er een tweede bijeenkomst in 't Voorhuys.

reacties (6)

 • Nee geld niet het belangrijkste. Wel de belangen van poiesz en bedrijfsleven.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  De grootste fout is dat men de "burger'' laat meebeslissen over Emmeloord centrum. De mensen hebben geen enkele economisch inzicht of know-how. Handelen puur op wat hun willen en of denken

  reageer
 • Joop

   

  De "Emmeloorder" wel

 • Lampje

   

  De gewone burger heeft tenminste nog een gewoon boeren verstand.

 • Oo

   

  Op inzicht en know how heb ik het gemeentebestuur ook niet kunnen betrappen

 • Hoe Vaak komen er na 20 jaar weer 3 voorstellen ter tafel om over te praten? Hoe zou het zijn als er na 20 jaar eindelijk eens een spade in de grond gaat? Maakt de huidige generatie dat nog mee? Eindeloos praten en voorstellen opstellen leidt tot op de dag van vandaag nog steeds niet tot concrete actie. Helaas hier veel woorden maar waar blijven de daden. Veel denkwerk maar het doen ontbreekt al vele jaren.

  reageer
 • CJW

   

  Plan A: prima Poiesz op plek sloopflats en klein paviljoen op kleine Deel. Maar waarom woningen, kantoren en horeca in het Julianapark? Dat beetje groen dat er al is moet je laten bestaan! Voor dit plan zal het meeste groen, wat we juist graag willen behouden, verwijderd worden. Plan B: ik snap niet wat er met "verder als A" bedoelt wordt. Dat ook hier het Julianapark verdwijnt? Jumboplein vol winkels, lees "wie komen daarin en minder parkeergelegenheid. Plan C: sfeerloze supermarkt naast de Deel. Kleine winkels ernaast m.a.w. ook hier verdwijnt het Julianapark. Lastige keus!

  reageer
 • Bertus

   

  De inwoners mogen telkens meedenken en zelfs stemmen. Stemmen op 3 opties in De richting die de gemeente zelf graag wil. Uit de stemming blijkt telkens geen supermarkt op de deel maar juist veel groen, maar wat gaat er uiteindelijk komen? Juist een supermarkt. Waarschijnlijk mag je straks weer meedenken en dan met 3 varianten met een supermarkt op de deel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joep

   

  Dat geld geen rol speelt bij ons gemeentebestuur was al wel duidelijk ja

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert