Volledig ingerichte Poolse supermarkt mag niet open

EMMELOORD • Vr 7 april 2017 | 13:22 • Vrijdag 7 april 2017 | 13:22
Een volledig ingerichte Poolse supermarkt aan de Lange Nering in Emmeloord mag niet open omdat de eigenaar geen vergunning heeft. Dat bevestigt de gemeente Noordoostpolder. 

De winkel met de naam Faworyt zit in het pand waar voorheen de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen gevestigd was. De eigenaar van de Poolse winkel heeft sinds november gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de winkel. In het pand zijn onder meer koelingen, vriezers, stellingen en kassa's geplaatst. Maar de deuren zijn tot nog toe gesloten gebleven.

In de vergunningaanvraag omschrijft de eigenaar zijn winkel als een delicatessenzaak. Maar op basis van de inrichting, het assortiment en de vloeroppervlakte ziet de gemeente de winkel als een normale supermarkt.

De gemeente heeft voor Emmeloord een maximum gesteld aan het aantal vierkante meters supermarkt. Die oppervlakte is al helemaal ingevuld. De winkel mag daarom pas open, wanneer de formule flink wordt aangepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel