"Het probleem zit bij vrouwen tussen de oren"

NAGELE
Vrouwen kunnen dit weekend op camperplaats Afslag Nagele rijles krijgen in hun eigen camper. Echtparen gaan vaak samen met hun camper op pad, maar de man rijdt.

Rij-instructeur en organisator van het speciale camperweekend Tineke de Ruijter probeert vrouwen tijdens de lessen zelfvertrouwen te geven om het gevaarte te besturen. "Het is bijna altijd een angst die tussen de oren zit bij vrouwen. Want ze kunnen goed auto rijden, maar ze denken dat ze een groter voertuig niet kunnen besturen. Als blijkt dat het helemaal niet echt moeilijk is, dan is de angst weg en nemen de vrouwen het stuur over."

Tijdens het camperweekend worden ook nog andere dingen gedaan, ter ontspanning. De vrouwen die de speciale rijlessen al hebben gevolgd zijn erg positief. "Het was heel erg leuk en ik ben nu niet meer bang om schade te rijden aan onze camper. De tips van Tineke de Ruijter hebben me echt geholpen", aldus een van de deelnemers.


 

reacties (6)

 • pieter

   

  Alles begint met een "GOEDE" rijschool en een leerling die NIET in no-time een rijbewijs wil halen maar goed wil leren rijden.

  reageer
 • jan

   

  Hoe kun je nu mannen veroordelen als ze geen baarmoeder hebben iedereen heeft zijn voor/nadelen man of vrouw

  reageer
 • Anoniem

   

  Wat zijn we weer bevooroordeeld, waarom zouden vrouwen nu weer minder kunnen dan mannen. Ik denk dat het eerder andersom is, vrouwen kunnen veel meer dan mannen. ( Ik moet de eerste man nog Zien die de oerkracht op kan brengen om een kind op de wereld te zetten) Het ego van de man staat hier op de tocht, hoeveel mannen zijn er wel niet die een vrouw achter het stuur niet vertrouwen en het daarom allemaal maar zelf willen doen? Mannen zijn gewoon bang te ontdekken dat een vrouw het misschien wel beter kan.

  reageer
 • Hans

   

  Ik mag toch aannemen dat rij-instructeur Tineke de Ruijter uit ervaring weet waarover zij spreekt.

 • Helen

   

  Helemaal mee eens, mannen vinden het niet stoer om het stuur uit handen te geven. Bij boten is dit precies hetzelfde, ze staan zelf aan het roer, geven het uit handen als ze naar het toilet moeten en bij het aanleggen wordt de vrouw toch nog even gecontroleerd of zij het allemaal wel goed gedaan heeft en het liefst corrigeert de man het (voor de kijkers).

 • WillIam

   

  Het is gebleken dat vrouwen vaak en minder snel op een groot voertuig durven te rijden. Vooral de hoogte, lengte en breedte zorgt nog wel een voor "angst" om op de camper te gaan rijden.De campers worden steeds groter en zeker ook bij de zilveren en gouden genieters (50/60+). Het is toch prima dat een dergelijk initiatief er is en dat er ook voor deze doelgroep de mogelijkheid is om onder begeleiding ervaring op te doen. Niet iedereen is zo bijdehand als Henny.

  reageer
 • henny

   

  je kan auto rijden of niet. of je vrouw bent of man.ik rijd al jaren met bus +caravan of met decamper. in nederland en in de bergen. ps ik ben een vrouw.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans K

   

  Wat een gezeur. Zat eerst achterop de motor bij mijn vrouw en daarna ook maar zelf mijn motorrijbewijs gehaald. Zelfde gaat op voor camperbestuurders (m/v): gewoon je rijbewijs halen en doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert