Geen straf voor bedreigen en mishandelen politie

MARKNESSE
De 36-jarige Marknessenaar, die op 10 september 2016 agenten bedreigde en mishandelde, krijgt daar geen straf voor. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Deskundigen stelden namelijk vast dat de man die dag volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij doodde die dag zijn kat en toen zijn ouders dat hoorden, belden ze de politie. Die kon geen gesprek met hem voeren, omdat hij zo agressief was. Pepperspray en het inzetten van de diensthond hadden geen effect. Het lossen van een waarschuwingsschot wel. In de woning van de man troffen de agenten harddrugs en een nepwapen aan.

In april 2016 was al een wietplantage in de woning opgerold. Daarvoor is de man wel veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Ook moet de man verplicht contact met de Reclassering houden.

reacties (2)

 • Faerie

   

  Raar, hier is duidelijk meer aan de hand. Omroep Flevoland, wordt de man wel onder verplichte behandeling gesteld? Of wordt deze doorgedraaide man gewoon weer losgelaten om in herhaling te vervallen? Ik vind overigens dat ontoerekeningsvatbaarheid op basis van drugsgebruik anders moet worden bepaald. Men kiest er uiteindelijk zelf voor om aan de harddrugs te gaan en het eigen leven te vergallen, met het risico dat men ook het leven van anderen vergalt. Dus ben het niet eens dat er totaal geen straf op deze gedragingen staat.

  reageer
 • Joop

   

  Het kan allemaal in de nop

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert