Supermarkt bij De Deel blijft gemoederen bezighouden

NOORDOOSTPOLDER
Wel of geen supermarkt op De Deel in Emmeloord? Dat blijft  de gemoederen bezighouden in Noordoostpolder. Dat bleek zaterdag toen een paar honderd inwoners van Noordoostpolder zich lieten informeren over plannen die gemaakt zijn voor het centrum van Emmeloord.

Na een Open Plan Proces, waarin de inwoners een grote stem hebben gehad, liggen er nu drie varianten. In één van die varianten staat een supermarkt ingetekend vlakbij De Deel. Iets wat de inwoners liever niet zien gebeuren, zo vertelden ze voor de camera van Omroep Flevoland.

Een gezellig plein
In een aantal varianten heeft landschapsarchitect Berno Strootman ook een paviljoen ingetekend om van De Deel een gezellig plein te maken. De meningen over dat paviljoen zijn verdeeld. 

Tijdens de bijeenkomst konden de inwoners hun mening  geven en die werd ook vastgelegd. Daar wordt een verslag van gemaakt, dat de gemeenteraad meeneemt in de uiteindelijke besluitvorming.

Geen vertrouwen
Maar de SP heeft niet zo veel vertrouwen in dat verslag. De partij stond een paar meter verderop de inwoners te vragen een keuze uit de varianten te maken. De uitslag van hun pol, die ook via internet  ingevuld kan worden, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Woensdag wordt er nog een tweede informatiebijeenkomst gehouden. Dan in 't Voorhuys in Emmeloord. 

reacties (6)

 • Privé

   

  Is het geen Haantjes gedrag van de zittende plaatslijke politiek? Die graag zien dat ze wat bereikt hebben, maar geen rekening willen houden met de grote meerderheid die niet zo bezig zijn met Politiek, maar wel hun nuchtere verstand gebruiken en geen rekening houden met plussen en minnen met van wat men heeft bereikt omdat ze een meerderheid van zetels bezitten in de Politiek? Het zou beter wezen als men bedenkt wat het nut heeft voor alle bewoners deze Politieke beslissingen van de Gemeente Politieke van de Polder. Het gedrag dat uiteindelijk niet gedragen wordt door de meerderheid van de polder bewoners.

  reageer
 • Tinus Tegelaar

   

  De gemoederen zijn niet bezig met WEL. dat probeert de Gemeente aan ons op te dringen. Men heeft allang voor GEEN gekozen. Maar dat gaat er maar niet in bij ze.

  reageer
 • Carry

   

  Te verstieren? Ik weet niet waar jij deze onzin vandaan hebt maar onzin is het. En de schandvlek voor de politiek? Dan moet je bij de VVD en CDA zijn. Zeker hier in de polder. Trouwens er kan geen nieuwe supermarkt komen volgens dezelfde gemeente zijn het aantal vierkante meters die hier voor bestemd zijn al bezet! Moet je trouwens niet zeggen hoor dan willen ze niet meer met je praten. Kunnen niet tegen de waarheid.

  reageer
 • Karel

   

  We leven in een democratie en het is een groot goed dat de SP kan handelen zoals ze dat zaterdag gedaan heeft. Voor de rest bestaat de gemeenteraad van de NOP veelal uit ja-knikkers die alles slikken voor zoete koek, vandaar dat vele projecten van het college verzanden in verliezen.

  reageer
 • Arnold

   

  Natuurlijk heeft de SP geen vertrouwen. Staan een paar meter verderop het proces te beïnvloeden, te verstieren en suggestieve vragen te stellen. Wat een schandvlek is die partij voor de politiek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ronald

   

  Hoeveel geld het dit nu al gekost al die jaren pffff en nog geen steek verder

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert