Ondernemers aan het ontbijt

LELYSTAD
Honderd ondernemers uit Lelystad zijn maandagochtend bijgepraat door de gemeente tijdens het eerste Ondernemers Paas Ontbijt.

Ze kregen informatie over onder meer het inkoopbeleid van de gemeente. Wethouder Jop Fackeldey wil bijvoorbeeld wel bedrijven uit de eigen gemeente inhuren, maar is gebonden aan Europese regelgeving.

Dat heeft hij uitgelegd. Ook was er tijdens het ontbijt aandacht voor het veiligheidsbeleid van de gemeente. 

reacties (1)

 • Rob

   

  Snap dat de Fakkeldrager zich aan bepaalde Europese richtlijnen moet houden qua inkoopbeleid, beter zou zijn en dat gaat voor de algemene Europese richtlijnen dat er niet alleen in de 1e plaatst naar de prijzen gekeken gaat worden maar wat is de beste kwaliteit, het meest mileuverantwoordelijk geproduceerd tegen de beste prijs. Nu gaat het veelal om de beste prijs en kijk met name als voorbeeld naar het openbaar vervoer in de hele keten en wie betaalt de consument alleen merkt die niets van de voordelen en dat is vreemd.

  reageer
 • Frits

   

  Hoezo merkt de consument niets van de voordelen? Die ziet het voordeel terug in hetzij meer en betere dienstverlening voor hetzelfde geld, hetzij in de vorm van minder hoge belastingen.

 • Thomas

   

  Dat is veelal zoals het werkt. Vaak kun je dan met kwaliteit een virtuele korting op je eindprijs scoren, of de prijs telt maar X% mee in de eindafweging. Als er een probleem is met aanbestedingen, dan is het dat net als in dit artikel staat, toch veel mensen de voorkeur hebben voor vriendjespolitiek en vervalsen van concurrentie. Ik heb letterlijk iemand aan een juridisch medewerker van een gemeente horen vragen "We willen deze persoon omdat we die al kennen, maar dat mag niet van de wet. Hoe kunnen we dat omzeilen?"

 • KC

   

  Dit is niet helemaal juist weergeven. Natuurlijk moeten je houden aan de Europesche grensbedragen, maar je kan een bestek ook zodanig inrichten dat je ook oordeelt op kwaliteit. Dat doe je dan met de MVI (Meest Voordelige Inschrijving) methode. Dan krijg cijfers voor bijv. prijs, kwaliteit, inzet, tijdsduur, e.d. Onder de grensbedragen kan je meervoudig of enkelvoudig aanbesteden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert