OM eist lagere straf tegen opa voor ontucht

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen een 73-jarige Almeerder voor ontucht met zijn kleindochter. Ook wil het OM dat hij een voorwaardelijke celstraf van een half jaar krijgt en 2500 euro schadevergoeding betaalt aan zijn kleindochter.

De bejaarde Almeerder zou tijdens het oppassen tussen 2009 en 2011 het meisje meerdere keren hebben betast. Dat begon toen zij 11 jaar oud was. Hij zegt dat hij er geen seksuele bedoelingen mee had. Bij het stoeien zou ze wel eens te hard in zijn testikels hebben geknepen, hij wilde haar dan tegenhouden door haar te zoenen of te betasten.

De man werd eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar. Hij ging daar tegen in hoger beroep. Het OM eist nu een lagere straf omdat er geen bewijs is dat de man onder de kleding van het meisje zat.
 
Het hof doet uitspraak op 24 april.
 

reacties (1)

 • Naomi B, Lelystad

   

  ZIEK! Natuurlijk was er geen bewijs, het meiske is 11, hoe had ze dat moeten bewijzen? Een bewijslast voor een kind welke aan de 'goede zorg' van opa was toevertrouwd... Welke opa houdt in godsnaam z'n kleindochter tegen om wát dan ook te doen door het kind te zoenen of betasten? Een half jaar gevangenisstraf, en het kind is getekend voor het leven... Wat mankeert mensen toch om zulke zieke acties uit te halen. Kinderen, kleinkinderen - blijf er met je tengels van af, stelletje smeerlappen! En áls je dan gepakt wordt, dan heb je je straf maar te ondergaan. En vergis je niet: het komt altijd uit. Al-tijd. Ik kan het weten...

  reageer
 • ratje

   

  Ik heb hier niks op aan te merken. Dan heb je nog de schrijnende gevallen waarbij het slachtoffer niet serieus genomen wordt. Maar ik denk dat je in dit geval ook wel het idee zou hebben dat het slachtoffer niet serieus genomen wordt gezien de lage straf...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert