Nieuw overleg met bewoners over verminderen restafval

ALMERE
De gemeente Almere gaat opnieuw praten met de bewoners van de Sieradenbuurt in Almere Buiten over het inzamelen van afval. Samen met de bewoners wordt dan bekeken hoe de hoeveelheid restafval zoveel mogelijk kan worden verminderd.

Dat hebben wethouder Frits Huis en de initiatiefnemers van een petitie afgesproken. De bewoners van de buurt hadden bijna 140 handtekeningen opgehaald tegen het plan van de gemeente om bij wijze van proef ondergrondse afvalcontainers in de wijk te plaatsen voor het zogeheten restafval. 

De bewoners zien niets in dergelijke ondergrondse containers, omdat  die volgens hen zorgen voor rommel op straat. Ook willen ze geen extra kliko bij hun huis voor dat restafval. De wethouder wil op korte termijn met de bewoners gaan praten over andere manieren om dat afval terug te dringen.

reacties (8)

 • Marlou

   

  140 handtekeningen tegen het plan is niet zoveel de sieradenbuurt telt veel meer inwoners en volgens mij zijn degene die het wel willen in de meerderheid.

  reageer
 • Ruud

   

  Beste Marlou, De wethouder zegt: in de enquete van de gemeente hebben 144 mensen geantwoord: -65 kiezen voor de ondergrondse container -65 kiezen voor een extra kliko voor restafval -14 hebben aangegeven NIET te willen kiezen voor A of B en willen eeabehouden zoals het is. In de brief en enquete van gemeente was niet duidelijk wat men waarom wilde bereiken. Het was volgens velen kiezen tussen 2 kwaden en dat kan de bedoeling niet zijn. Wel zullen onze kosten ws hoger gaan worden met een variabel tarief. De meerderheid van de bewoners hebben aan de petitie meegedaan. Daarvan een groot deel die ook de gemeente enquete.

 • Kringloopworm

   

  Pak het nu eens bij de bron aan heren beleidsmakers, de fabrikanten bijvoorbeeld! In onzen modernen samenleving zijn er vele manieren om te verpakken. Verplicht anders de winkeliers verpakkingen terug te nemen inplaats iedere huishouden een eigen milieustraat te verplichten. Ik probeer al jaren lang papieren reclame te weren een sticker op de deur werkt niet en de gemeente werkt niet mee om deze reclame te verbieden. Het werkt dus niet, dus ben ik nu voor totaal verbod dus ook geen kranten meer!

  reageer
 • De Dave

   

  Misschien moet de Heer Huis ook eens gaan praten met de bewoners van Filmwijk, daar waar de gemeente hetzelfde door probeert te drukken?

  reageer
 • Mr. K. Plop (b.d.)

   

  Er rijden (nu) milieu vervuilende wagens in de rondte? En er zijn geen inwoners met (dat) diploma? Het en zo ''goed'' mogelijk scheiden? En ''Frits'' kan niet rekenen? Dus slecht v.h. milieu!

  reageer
 • Ron

   

  Plaats dan ook zo'n ondergrondse container bij de heer Huis zelf voor de deur, kijken of hij zo blij is met zo'n dumpplaats voor afval. Er is vrijwel geen ondergrondse container waar het geen puinhoop is van gedumpt afval dat er niet in past.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Achterwerf

   

  Wacht even, in de sieraden buurt komt er wel overleg en het protest in de werven wordt gewoon genegeerd????

  reageer
 • M Janssen

   

  Ik blijf mij afvragen of bestuurders denken dat ik voor de lol afval in huis haal ofzo. Natuurlijk niet sterker, sterker nog veel van het afval dat ik heb is juist goed voor het milieu omdat het mijn product beschermt of voor langere houdbaarheid zorgt zodat ik het langer kan gebruiken en dus niet weg hoef te gooien. Ik wil graag afval scheiden als dat helpt, maar ik heb het wel gewoon nodig dat het wordt opgehaald. En wat Bobby al zegt, betalen per kilo zal dumpen alleen maar in de hand werken

  reageer
 • Boels

   

  Bestuurderen laten voor zich denken door allerlei vage adviesburoos in te schakelen. Ik gebruik inmiddels 3x zoveel plastic zakken, 3x zo vaak de lift (want in een appartement kan je de zaak niet laten rotten). Gooi alles op 1 hoop en ga het industrieel scheiden. Laat men gaan kijken naar de afvalverwerking in Japan; na de tsunami van een paar jaar terug wordt het afval versnippert en in fabrieken gescheiden. Het extra energieverbruik van de bewoners komt nergens in de "deskundige" rapporten voor.

 • Bobby

   

  Ieder wel-nadenkend mens snapt dat dit gebeurt om je in de toekomst te laten afrekenen per kilo. Daarmee ga je afval-toerisme in de hand werken of storting in de openbare ruimte. Een onzalig plan. Je ziet al bepaalde flats waar (ik zal geen omschrijving van de mensen geven) bepaalde mensen hun restafval gewoon naast de container dumpen omdat het te groot is of omdat ze te grote vuilniszakken gebruiken. En ook nu al heb je van die idioten die gebroken vazen en spiegels en dergelijke naast de glasbak zetten. Dat spul HOORT daar helemaal niet in. Op dit moment nog neem ik vaak de moeite om troep van een ander in de restafval-container te gooien, maar als die straks alleen nog maar met een pasje open gaat... Dan doe je dat natuurlijk niet meer.

  reageer
 • monique

   

  u slaat de spijker op zijn kop!! Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Dit speelt helaas in heel Almere.

 • Dr. Jake

   

  Dat per kilo betalen heet diftar en is onlangs bij het programma kass of radar bestelmpeld als onnodig,minder effectief en kostenverhogend. Ik zie de bijl al hangen als na de flopriade de kosten per kilo worden verdubbeld of zelfs verdrievoudigd om het verlies te dekken en men als voorwendsel de niet behaalde utopische en onrealustische doelstelling van een stad zonder afval voor deze verhoging gebruikt. Ik scheid niet want ik heb niet zoveel ruimte in de (bij)keuken of ergens abders om 3 of 4 verschillende afvalbakken te plaatsen en geen tijd (en zin) constant weer naar een andere te rennen als er eentje daarvan vol is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert