Nieuwbouwplannen Philadelphia en Groenhorst

EMMELOORD
De nieuwbouwplannen van Stichting Philadelphia en het Groenhorst College in Emmeloord zijn maandagavond gepresenteerd.

Op het terrein zat voorheen de Prins Willem Alexanderhal. Toen de sporthal werd gesloopt, wilden zowel de school als Stichting Philadelphia daar een nieuw schoolgebouw en een woonvoorziening voor mensen met een beperking bouwen. Na overleg met de gemeente Noordoostpolder is besloten om het stuk grond aan de Scandinaviëlaan te delen. Stichting Philadelphia schuift 4,5 meter op met het hele complex. Hierdoor krijgt het Groenhorst College ruimte genoeg om de bestaande school uit te breiden.

Ook gaan beide organisaties samenwerken. Zo gaan leerlingen van het Groenhorst College het groen op het terrein onderhouden. In het najaar van 2018 moet alles klaar zijn.

reacties (5)

 • Biljart

   

  Niemand weet waar de skatebaan komt, hier zullen nog wel heel wat commissies zich over moeten buigen. Het praktijkonderwijs gaat ook nog uitbreiden. Blijft weinig groen meer over in Emmeloord, zelfs de naam Groenhorst verdwijnt.

  reageer
 • Skatebaan

   

  En de skatebaan dan? Ik ben wel benieuwd of er vervanging voor komt! Iemand die dit weet te vertellen?

  reageer
 • M.H.

   

  Wat wordt het weer mooi voorgeschoteld. Ondanks protest uit de buurt wordt dit kleine stukje Emmeloord in 2 jaar tijd helemaal vol gebouwd; 3 flats, uitbreiding Groenhorst, nieuwbouw Philadelphia en nog 10 huizen. Niemand kan de gevolgen voor de wijk overzien.

  reageer
 • huisjesmelker

   

  Gelukkig zo te zien niet nog meer van die oerlelijke jaren zestig ladekasten zoals tov het ziekenhuis.

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  Hoezo wilden bouwen na de sloop, dat was toen nog niet bekend,de gemeente heeft zelfs het onderdruk regelstation (gas)laten verplaatsen voor duizenden euro's( onze belastingcenten) ( welke nu weer verwijderd moet worden)daarna zijn de plannen pas gekomen omdat een wethouder het nodig vond om de grond te verkopen aan phaladelphia zonder eerst een onderzoek te starten en wijziging van het bestemmingsplan ze drukken het er gewoon door( alleen de gang naar Raad van State kan de plannen nog dwarsbomen) En hoe nu met de skatebaan, waar komt deze?( tip bij veld naast Jumbo misschien) Het groenhorst gaat misschien wel weg uit Emmeloord, deze heeft straks geen uitbreidingsmogelijkheid meer( al zegt de gemeente van niet ja ja) En dan niet te vergeten de andere twee lokaties van Philadelphia komen daar ook Heb persoonlijk niks tegen Philadelphia, laat ze bouwen op het evenementen terrein( kamperweg) is ruimte zat, hebben ze uitbreidingsmogelijkheden, groenhorst op de plek van de PWA,kan het biljartcentrum en de skatebaan blijven, iedereen zijn ruimte en wordt alles niet zo volgebouwd,want dit is zoals het nu is veel te kolossaal

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert