Verdachte steekpartij mogelijk naar psychiatrisch ziekenhuis

EMMELOORD
Een 37-jarige Emmeloorder moet, als het aan de officier van justitie ligt, een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis worden opgenomen. De man, een psychiatrisch patiënt, zou op eerste kerstdag zijn bewindvoerder in Emmeloord hebben neergestoken. Ook zou  hij een ruit van de woning van de bewindvoerder hebben vernield.

De man is psychiatrisch patiënt. Hij zegt dat hij honger had en zijn geld op was. Van zijn bewindvoerder kreeg hij niks extra’s. Onder invloed van speed en gewapend met een stang en twee messen ging hij naar de woning van de bewindvoerder om ‘de koelkast daar dan maar leeg te eten’.

Drie steekwonden
Hij gooide met een baksteen een ruit in van de woning in en klom naar binnen, zo hebben de bewindvoerder en getuigen verklaard. Het slachtoffer slaagde er in de Emmeloorder te overmeesteren, maar liep daarbij wel drie steekwonden op.

Volgens de officier van justitie is de verdachte ontoerekeningsvatbaar. Hij eiste naast opname in een psychiatrisch ziekenhuis ook een contactverbod en een gebiedsverbod voor vijf jaar. De bewindvoerder en zijn vrouw voelen zich sinds de gebeurtenissen niet meer veilig voor de Emmeloorder. Ook zou de man een schadevergoeding van 8000 euro moeten betalen aan zijn slachtoffer.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert