Almeerder schrijft boek over Prince

FLEVOLAND • Di 11 april 2017 | 19:30 • Dinsdag 11 april 2017 | 19:30
Prince: The Dutch Experience. Dat is de titel van het nieuwe boek van de Almeerse muziekjournalist en schrijver Edgar Kruize. Hij deed ruim vijftien jaar onderzoek naar het popidool en zag de artiest meer dan veertig keer optreden.

Toen Prince vorig jaar plotseling overleed, overwoog hij te stoppen met het boek. Uiteindelijk besloot hij toch door te zetten. Het boek gaat over de bijzondere band die Prince had met Nederland. Hij trad hier graag op en hield van het Nederlandse publiek. Ook werkte hij samen met artiesten als Candy Dulfer en de band Loïs Lane.

Het boek verhaalt over de Nederlandse avonturen van His Royal Badness in de afgelopen dertig jaar. Zo was hij ooit heel kort in Almere Haven voor een tv-opname, waar hij er met de opnameband vandoor ging. Ook staan er verhalen in met mensen die hem van dichtbij meemaakten. Het boek komt eind deze maand uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel